Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Városliget

Budapest
További információ
A Városliget Budapest második legnagyobb közparkja, 100 hektáron terül el a XIV. kerületben. 
A Városliget a főváros egyik legkedveltebb pihenőhelye, melynek közelében több híres látnivaló kap helyet. A hely története egészen a középkorig nyúlik vissza: a feljegyzések szerint ekkoriban itt állomásoztak a tatárok elleni seregek, és egy kisebb ütközet színhelye is volt. A következő évszázadokban a szolgaseregek folyamatos pusztításának esett áldozatául – az itt járó apróvadak letiporták, kiirtották a növényzetet. A változás Mária Terézia idején érkezett el, aki előírta a kiirtott fák újratelepítését. A fejlesztések ezt követően folytatódtak, sétáló utakat alakítottak ki, lecsapolták a környékről a vizet, vagyis lassanként elnyerte mai formáját. A millennium idején, az ezredéves ünnepségekre épült meg rajta a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, majd folyamatosan a ma is látogatható intézmények, a Műjégpálya, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz, a Széchenyi Fürdő, a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok.

Járja be a Városligetet egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

Nézze meg a Városliget 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 

Tekintse meg a Városligetről készült drónvideókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Hősök tere
A Hősök tere Budapest legtágasabb, legmonumentálisabb hatású tere, szűkebb értelemben véve a Millenniumi emlékművet jelöli.
Részletek

Andrássy út
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Részletek

Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Programajánló
További programok