Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kedvenc külföldi fürdőink és meseszép karácsonyi vásárok közelükben

2018. 12. 19. 19:19
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Különleges úti célokat válogattunk, ahol rápihenhetünk az ünnepekre, egy jót fürdőzhetünk, hangulatos városkák gyönyörű vásáraiban pedig még beszerezhetjük az utolsó apróságokat karácsonyra. A téli szünetre is remek családi programok.

Sonnentherme Lutzmannsburg

A magyar határtól pár km-re találjuk Európa egyik legcsaládcentrikusabb fürdőjét, ami 1500 m2 vízfelülettel rengeteg medencének, csúszdának, gyerekeknek szóló attrakciónak ad otthont Burgenlandban. Ausztria leghosszabb fedett csúszdáin csúszhat az, akinek nincs tériszonya a 23 méter magas csúszdatoronyban, ahova lifttel lehet feljutni. Fedett élménymedencék, hullámfürdő, jakuzzik, szaunák teszik élménytelivé az ott töltött időt az év bármely szakában. Különleges szauna szigetét csak 15 éven felüliek használhatják, a kisbabák pedig a Babyworld-kínálatban lelhetik igazán örömüket. A fürdő mellett 450m2-es műkorcsolyapályán korizhatunk egészen március 3-ig, minden nap 14:00-18:00-ig, ahol bérlésre is van lehetőség. Kisebb vásárokat is találunk a városban, de ha nagyobbat szeretnénk meglátogatni, akkor irány a közeli Deutschkreuz, Oberpullendorf, Kobersdorf vagy akár Kőszeg városa.
Kedvenc külföldi fürdőink és meseszép karácsonyi vásárok közelükben
Lutzmannsburgi vásár

Terme Lendava

A  lendvai Terme Lendava vízi világának szolgáltatásait Magyarország, Horvátország és Szlovénia hármas határán fedezhetjük fel. Egyedülálló összetételű gyógyvize 62 °C hőmérsékletű, amelynek magas paraffintartalma gyógyításra, megelőzésre, rehabilitációra és rekreációra egyaránt kiváló. A balneoterápia mellett számos különböző korszerű, fizikális és rehabilitációs gyógykezelést is kínálnak, amelyeket szakorvos vezetésével egy egészségügyi csoport végez. Fedett fürdőjében gyerek-, termál-, és gyógymedencébe is csobbanhatunk. A híres lendvai várban a kiállításokon kívül kirakodóvásár is vár minket, vasárnaponként adventi gyertyagyújtás a program a Templom téren, és ha már itt járunk, ne hagyjuk ki Szlovénia legmagasabb kilátóját, a Vinariumot, ahonnan 4 országra láthatunk rá tiszta időben. December 26-án kamarakórus tart ingyenes koncertet a Szent Katalin plébániatemplomban.
Kedvenc külföldi fürdőink és meseszép karácsonyi vásárok közelükben
Terme Lendava

Bizovačke toplice

Bizováci gyógyfürdő termál ásványi vize Európa legmelegebb hipertermikus kénes vize, hőmérséklete a 90°C-ot is meghaladja. A fürdő egyedülálló létesítményéhez tartozik a többfunkciós Aquapolis fürdőkomplexum, a kilenc különböző nagyságú és kínálatú medence, valamint egy izgalmas vízi attrakciókkal felszerelt vízi város, vízi barlangokkal. A fürdés után látogassunk el a közeli Eszékre, ahol a vásáron való barangolás is nagyon hangulatos program. Ilyenkor kiállításokat, koncerteket rendeznek az advent jegyében, a város terei szabadtéri vásárokká alakulnak át, amelyek tökéletesen alkalmasak egy kis sétára, forralt borozásra, de akár ajándékvásárlásra is.
Kedvenc külföldi fürdőink és meseszép karácsonyi vásárok közelükben
Eszék

Solebad Narzissen Bad Aussee

Ausseerland-Salzkammergut régió egy vadonatúj gyógy- és wellness-központja a Narzissen Bad Aussee, ahol a sóra, a gyógyászatra, a terápiára és az orvosi wellnessre helyezik a hangsúlyt. A fürdő különlegességei közé tartoznak a sós vízzel töltött szabadtéri medencék, amelyekből varázslatos kilátás nyílik a környező hegyekre, de sokak kedvence a különleges klímájú sóbarlang is. Meghitt, karácsonyi hangulat fogad minket, ha kisétálunk a vásárba, ahol kézműves termékeket vásárolhatunk, osztrák finomságokat kóstolhatunk. A közelben fekszik még Bad Ischl, vagy Hallstatt városa is, ahol életnagyságú jászolt állítanak fel a főtéren, és igazán különleges élményben lehet részünk télen is, ha ebben a hangulatos városkában töltjük az ünnepeket.
Kedvenc külföldi fürdőink és meseszép karácsonyi vásárok közelükben
Bad Aussee
Képek forrása: im-salzkammergut.at (nyitókép), sonnenland.at (2. kép), facebook.com/adventosijek (4. kép), nachrichten.at (5. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Korlátlan élmények Szegeden!

Időjárástól függetlenül élvezze a nyarat: csúszdázzon az Aquapolis külső és belső óriáscsúszdáiban és relaxáljon a Csendes wellnessben! Gyermekanimációs programok Szegi Tekivel, a szálloda kabalateknősével!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide