Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Különleges télzáró és tavaszváró programok az országban

2019. 02. 22. 18:22
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Színes, télbúcsúztató farsangi felvonulások, finomságok és jókedv vár ránk az elkövetkező napokban. Most hétvégére is ajánlunk remek programokat, de a tavaszi lehetőségek iránt érdeklőket is várják különlegességek. A gyerekek kedvence pedig az őslénykutató pizsamaparti lesz.

Télbúcsúztató karneválok, fesztiválok

Humor, történelem, népművészeti jelmezek, farsangi mulatság várják azokat, akik már elfelejtenék a telet, és köszöntenék a tavaszt. Február 23-án Hévízen disznóvágással indul a nap, majd farsangi fánk vásár, karneváli felvonulás, kézműves foglalkozás következik, a nap utcabállal zárul.
Leglátványosabban Békéscsabán szaladhatunk ki a télből, ahol február 24-én futógálát tartanak, majd a futás után az Árpád Fürdőbe invitálják a résztvevőket egy kis lazításra. Ugyanezen a napon, Kecskeméten is futócipőt húzhatunk, de itt elvárás a jelmez is, ami a részvétel egyetlen kritériuma, a verseny célja pedig kizárólag a jókedv. Budapesten egy nappal korábban, február 23-án a kőbányai pincerendszer földalatti labirintusában rendeznek különleges futóversenyt.
Hazánkban a legjelentősebb farsangi rendezvény a Mohács mellett tartott busójárás. Idén 2019. február 28. és március 5. között tekinthető meg.
Szentendre történelmi belvárosában harmadik alkalommal rendezik meg a Szentendrei Karnevál- Farsangfarka Fesztivált március 2. és 3. között, ahol tucatnyi koncert, tánc- és gyerekprogramok, vásári komédiások, bűvészek, tűzzsonglőrök, álarcos-maskarás fáklyás felvonulás várja a látogatókat.
Különleges télzáró és tavaszváró programok az országban
A keszthelyi Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesület hagyományos rendezvénye a királynék városának karneválja, ahol idén egy igazi szamba zenekar szórakoztatja a látogatókat.
„Öt napig gördül a kacaj, gurul a nevetés elvárunk hát mindenkit.”- ezzel a mottóval várják Debrecen városába, a Maskarádéra az érdeklődőket. Farsangi jelmezes mulatság, városi sokadalom és bábszínház is színesítik a rendezvényt.

Finom falatokkal lépjünk át a tavaszba

Február 22-24. között rendezik a III. Budai Farsangi Fánkfesztivált a 11. kerületben, ahol ingyenes gyerek vidámpark, élménysátor, fánkos finomságok várnak majd az ide látogatókra.
Miskolc belvárosában az év legnagyobb téli gasztronómiai eseménye, a Becherovka Miskolci Farsang zajlik majd február 22-24 között, amikor is gasztronómiai versenyek, utcazene, kiállítások és koncertek színesítik a tél utolsó hétvégéjét.
Február 28-án hagyományos gasztronómiai programon vehetnek részt a disznótoros ízek kedvelői Bükön.
Különleges télzáró és tavaszváró programok az országban
A Szoboszlói Toros Napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát a Szent István Parkban. A számos népi és táj jellegű étel, valamint a magyar pálinkák és borok mellett változatos programokkal készülnek a szervezők.
Március 3-án tartják a VIII. Téltemető rendezvényt Tapolcán, ahol kihirdetik a Töpörtyűsütő és Forralt bor főző verseny nyerteseit és még egy jó hangulatú utcabálon is részt vehetünk.
Különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkok országos versenyét rendezik március 1-3. között Nagykanizsán, ahol még egy Guinness-rekordot is megpróbálnak felállítani majd.
Különleges télzáró és tavaszváró programok az országban

Őslénykutató pizsamaparti, komolyzene és tánc

Március 2-ig még élvezhetjük a 2019-es budapesti Táncfesztivál balett, kortárs, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásait.
Március 1-jén különleges Őslénykutató pizsamapartit rendeznek a Természettudományi Múzeumban, ahol 2 tonnás bálnacsontváz közelében alhatnak a gyerekek, ezen kívül pedig sok érdekességet tanulhatnak Da Vinciről, az őslénykutatásról, és a dinoszauruszokról, valamint izgalmas éjszakai kalandtúrán is részt vehetnek majd a bátor lurkók.
Különleges télzáró és tavaszváró programok az országban
A Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok rendezvénysorozat helyszíne a megújult Kulturális Központ lesz, ahol kiállítások, színházi előadások, könnyű és komoly zenei koncertek és egyéb szórakoztató műsorok is szerepelnek a programban március 4. és április 6. között.
Március 8-31. között remek színházi és zenei programok, irodalmi estek, kiállítások és múzeumi programok sokasága közül válogathat a közönség a Szentendrei Tavaszi Fesztivál kínálatában. Március 10. és április 7. között a hűség városában, Sopronban is Tavaszi Napokat tartanak, zenei, színházi, táncbemutatókkal, kiállításokkal.
Képek forrása: Nyitókép: farsangi felvonulás Debrecenben, ezahir.hu, szentendrei farsang: szentendreprogram.hu, Őslényes pizsiparti: welovebudapest.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide