Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

7 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk

2021. 06. 18. 08:27
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Ha végre eljutunk fürdőzni, már nemcsak a csobbanás vagy a csúszdázás az, amiért napokig ellennénk ott, hanem azok a különböző kezelések, szauna programok, masszázsok, pakolások, amelyek kellemes felfrissülést kínálnak.

Szauna programok

A szauna ceremóniák során a szaunamester törölköző, lepedő vagy más eszköz segítségével, különböző, szakszerű mozdulatokkal mozgatja a szaunán belül a meleg levegőt. Minden szauna program alatt a szaunamester fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás felöntésekkel, így garantálja a vendégek akklimatizálódását. Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki, aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. A felöntés lehet pihentető, frissítő vagy éppen szórakoztató. A hazai fürdők közül van, ahol minden héten, van, ahol havonta szerveznek szeánszokat. Ezekben a fürdőkben próbálhatjuk ki a szaunaprogramokat: tematiikus szauna szeánszok fürdőkben.
7 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk
Bükfürdő Thermal & Spa

Sport és gyógyító torna a vízben

Akik inkább sportolnának a vízben, azoknak az aquafitneszt ajánljuk, azaz a vízi aerobikot. Nemcsak átmozgatja a testet, hanem növeli az állóképességet is. Ez a mozgásforma hatékony módon használja fel a víz természetes ellenállását és felhajtóerejét. Előnye, hogy különösen ízületkímélőnek számít, ugyanakkor javítja a kondíciót és a bőr alatti szöveteket is masszírozza. Sportolva akár gyógyulhatunk is, a gyógyúszás során egyes izmok nyújtását, más izmok erősítését lehet elérni, mindezt meghatározott terhelésekkel és távokkal. A vízi torna során a víz sűrűsége nyolcszázszor nagyobb, mint a levegőé, teljes mértékben kíméli az ízületeket, a gerincoszlopot és a test egész támasztórendszerét, miközben komoly erőfeszítésre készteti az izmokat. Kifejezetten ajánlott mozgásmódszer súlyfelesleggel küzdők, idősek, nem megfelelő fizikai állapottal rendelkezők számára.

Masszázsok

Klasszikus vagy távol-keleti? Hangok, illatok vagy lávakövek? Különleges masszázsokat próbálhatunk ki a hazai fürdőben is, mint a reflexzóna masszázs, ahol a talp zónáinak stimulációjával az adott területen fekvő szervek működésére lehet hatni, fájdalmat csillapítani. A lávaköves masszázs méregtelenítő, keringésjavító, fájdalomcsillapító, stresszoldó, érzelmi harmóniát segítő tulajdonságai sem hanyagolhatók el. A cellulit masszázzsal a narancsbőrt kezelhetjük, hangmasszázzsal a hanghullámok rezgései koncentrikusan végigáramlanak a testen. A shiatsu, japán masszázsforma segít az alvászavarok és a feszültség oldásában.
7 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk

Különleges szaunák

A krio, azaz jégszauna jótékony hatásai közé tartozik az anyagcsere folyamatok javulása, a bőr rugalmasabbá válása és a fájdalomtűrő képesség szintjének növelése, valamint a kezelés segíthet a fogyásban is. Az orosz szaunában 80%-os páratartalom is kialakulhat, az illatterápiás kabinban belélegezve a különböző illóolajokat segítik a légút regenerálódását. A stollen szaunában, azaz a finn kőszaunában a forró levegő és 10-30 % relatív páratartalom segíti elő a méreganyagok távozását a szervezetből.
7 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk
Stollen szauna a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben

Iszappakolás

Az iszappakolás során az iszap-üledéket gyógyvízzel pépes keverékké formálják, felfőzik, sterilizálják és így alkalmazzák. A beborítás 10-15 percig marad az adott testrészen, vagy a teljes testen. Javítja az anyagcserét, élénkíti a kiválasztószervek működését, emellett javítja a sejtregenerálódást, olyannyira, hogy emiatt kozmetikai célokra is felhasználják.
Az alábbi fürdőkben próbálhatjuk ki, többségében TB támogatással: iszappakolás fürdőkben.
7 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk

Inhalatórium

Légúti megbetegedések gyógyítására szolgál, mégpedig úgy, hogy a betegek gyógyvizes párát lélegeznek be a kezelés során. Megszünteti a légzőszervekben jelen lévő gyulladásokat. Hatékonyan kezeli a náthát, az arc- és egyéb melléküreg gyulladását, légcsőhurutot, torokgyulladást. Ezekben a fürdőkben találjuk: inhalatórium fürdőkben.
7 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk
Inhalatórium a Bükkszékfürdő Fürdőházban

Köpölyözés

Az eljárás során, mely tulajdonképpen az akupunktúra egyik formája, gyúlékony folyadékot égetnek el egy speciálisan erre a célra használt üveg csészében. Az így felforrósított üveget gyorsan a bőrre helyezik, vákuum alakul ki, s a csésze szívóhatást gyakorol a bőrre, valamint a benne lévő véredényekre és vérre. Az orvosok szerint a köpölyözés segíthet a különböző izomfájdalmak gyógyításában, fájdalomcsillapításban, ízületi gyulladás, az álmatlanság, termékenységi-, légzési problémák és a narancsbőr kezelésében is. A különleges kezelést ezekben a fürdőkben igényelhetjük: köpölyözés fürdőkben.
7 dolog, amit mindenképp próbáljunk ki, ha fürdőbe megyünk
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...