Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Masszázs 500-ért? Teo tesztelte a TB alapon igényelhető fürdőkezelést

2014. 06. 30. 16:09

Fürdőzés
Ha kúraszerűen veszi igénybe, nincs ember, akinek nem javítaná test-lelki egészségét a termálvíz+masszázs. A masszázs a termálvíz után a legkedveltebb fizioterápiás kezelés, melyet fürdőkúránk során igénybe veszünk. Mégpedig - fürdőtől függően - 500 Ft körüli áron!

De hogyan is jutunk el a fürdőkúrára?

A masszázs tehát igen népszerű a TB-fürdőkúrások körében. Ez nem véletlen, hiszen jobban szeretjük, ha kényeztetnek, mint például a vízi tornát - noha utóbbiról sokan nem is tudják, milyen hasznos szórakozás!


A fürdőorvos koordinálja, milyen kezelésre megyünk a fürdő mellett, ám az esetek többségében közös megállapodás kérdése. A sokunkat sújtó gerincproblémákra jó megoldás a masszázs. No, nem a kényeztető wellness masszázs, hanem éppen ez a személyre szabott gyógymasszázs.


Bizonyos határok között (dolgozik-e éppen az adott masszőr, van-e hozzá szabad időpontja) megválaszthatjuk, kihez szeretnénk masszázsra menni. A fürdőkúra elején igyekezzünk minél több masszőrt kipróbálni, hogy kiválaszthassuk a legjobbat. Ne arra ügyeljünk, ki kényeztet el minket, hiszen ennél sokkal fontosabb az egészségünk! A szakszerű, megfelelő izmokat megdolgozó, gerincünket megtornáztató masszőrt keressük!

Egy kisebb, és egy nagyobb budapesti fürdőben az elmúlt években végig is próbáltam a masszőröket - és alapvetően pozitív a kép. Előbbiben természetesen jóval kevesebb alkalmazott volt, aki masszírozott, és valójában csak egyetlen masszőrt találtam, aki igazán odatette magát - ám az éppen elegendő. Csak rá kellett találni! Sajnos azóta váltott, részben ezért is mentem át a másik fürdőbe...

Luxust és túl nagy kedvességet a nagyjából 500 Ft-os önköltségű kezeléstől persze ne várjunk, főleg ha nem toldjuk meg pár száz forinttal ezt az összeget. Bár kedvenc masszőröm minden alkalommal igen alaposan, gerincproblémámra koncentrálva lehozta ugyanazt a nekem szükséges programot, azért előfordult, hogy masszázs közben ő is felvette a telefont. Ha törzsvendégeké válunk, hamarosan megtapasztaljuk, hogy egy masszőrnek is van rossz napja.

A legtöbb masszőr - hogy saját dolgát megkönnyítse - az előírt púder helyett egy nem túl szofisztikált illattal bíró, vazelinhez hasonló állagú masszázskrémet használ. Bár púderrel sehol nem találkoztam ezt a masszázst hivatalosan még mindig púderes gyógymasszázsnak hívják (az orvosi gyógymasszázs mellett). Ha igazán igényesek vagyunk, beszerzünk egy igényesebb masszázsolajat/krémet és megkérjük a masszőrt, inkább azt használja, ha már... Ám a legjobbak síkosító nélkül is képesek megmasszírozni minket, mégpedig anélkül, hogy kellemetlen érzést okoznának.

Ami kellemetlenebb, az a cellulóz alapú, műanyagfóliával bevont egészségügyi lepedő (igen, az a kórházi), melyet a gyógymasszázshoz rendszeresítettek. Nos ez a normál lepedőnél sokkal barátságtalanabb anyag, melyet sosem voltam hajlandó használni. Helyette hazulról vittem egy lepedőt, illetve az egyik fürdőben mindig akadt tiszta vászonlepedő.

A nagyobbik fürdőben olyan sok masszőr volt, hogy még a férfiakat sem sikerült mind tesztelnem a 8 hetes kúra során, ám így is került 8-10 név babás lapomra. (A fürdőszleng nevezi így a fürdőorvostól kapott kezelőlapot.) Szinte kivétel nélkül jó munkát végeztek, több-kevesebb odafigyeléssel gerincproblémámra. Akadtak kiemelkedő tudásúak is köztük. Ám az etikett terén szinte mindenkire ráférne a fejlődés. A legdurvább eset, mikor éppen a műszakvezető masszírozott volna - ám illedelmesen elálltam a lehetőségtől elviselhetetlen izzadságszaga miatt.


Teo Wassermann, Csobbanj.hu
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem