Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

hamam címkéhez tartozó cikkekTíz fürdőélmény, amelyeket ki kell próbálni az új évben

Tíz fürdőélmény, amelyeket ki kell próbálni az új évben

2019-01-02 19:52:00
Itt az új esztendő, a fogadalmak és az új kalandok ideje. A szokásos januári ígéretek mellé jól jönne valami új ötlet? Írják a vállalások közé: 2019-ben kipróbálok valami új formulát a wellnessben. Segítünk is egy kicsit, hogy melyik legyen az!
A világ leggyönyörűbb törökfürdői

A világ leggyönyörűbb törökfürdői

2018-10-26 19:50:00
A keleti fürdőkultúra emlékeit idéző varázslatos és mesebeli törökfürdőkbe, azaz hamamokba kalandozunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket, melyek többsége a Közel-Keleten található, de azért nyugati fürdő is helyet kapott a listán.
A török hódoltság szebbik oldala – a törökfürdők emléke

A török hódoltság szebbik oldala – a törökfürdők emléke

2017-08-22 20:00:00
A török uralom alatt töltött 150 év mély nyomott hagyott hazánk történelmében. Bár kissé furcsán hangzik, az időszakban voltak pozitív hozományai, az egyik ilyen például a fürdők elterjedése, melyek közül a mai napig működnek fürdők Budapesten és Egerben. De vajon hogyan épültek és mi volt a sorsuk az elmúlt évszázadokban?
Dühíti a hőség? Jól látja, arra biztatjuk, menjen szaunába

Dühíti a hőség? Jól látja, arra biztatjuk, menjen szaunába

2017-08-03 19:28:00
A forróságban dolgozni és tömegközlekedni, a vakáció mámorától kissé megvadult gyerkőcöket kordában tartani és lefoglalni valljuk be, nyáron is rendkívül stresszes feladat. Mit szólnának egy kellemes, lazító és stresszoldó wellness kezeléshez? Ajánlunk néhányat.
Hódítók hagyatéka: a törökfürdők misztikus világa

Hódítók hagyatéka: a törökfürdők misztikus világa

2017-02-06 19:50:00
Úgy tartja a mondás, hogy minden rosszban van valami jó. A bölcsesség a 150 éves török hódoltságra is igaz, hiszen a törökök ittlétének köszönhető, hogy Magyarországon a 17. században újból fejlődni kezdett a fürdőkultúra. Jártak már valamelyik ma is működő autentikus hazai törökfürdőben? Ismerjék meg a török fürdőzés hagyományait, sőt, azt is megmondjuk, hol próbálhatják ki őket!
Egy teljes nap a fürdőben - mit csinálhatunk még a fürdőzésen túl

Egy teljes nap a fürdőben - mit csinálhatunk még a fürdőzésen túl

2016-10-03 07:33:00
Idén október 8-án, szombaton lesz a Magyar Fürdőkultúra Napja. Összeszedtük, milyen szolgáltatásokat, programokat érdemes még kipróbálnia a fürdőzésen kívül, ahhoz, hogy egy egész napot el tudjon tölteni az egyik fürdőnkben.
Ilyen volt egy igazi törökfürdő

Ilyen volt egy igazi törökfürdő

2015-10-25 21:03:00
A hamamok, vagyis törökfürdők nemcsak a megtisztulás helyszínei, hanem a társasági élet központjai is voltak.
A törökfürdőkről: hamam és ilidzse

A törökfürdőkről: hamam és ilidzse

2014-02-20 11:31:00
A török fürdő eredete arra az időre vezethető vissza, amikor a törökök Anatóliába érkeztek, ahol találkoztak a bizánci és római fürdőkultúrával. Az itt talált hagyományt ötvözték a saját tradícióikkal és az iszlám vallás fürdőzésre vonatkozó előírásaival, így született meg a török fürdő, eredeti nevén "Hamam".
Szaunatípusok

Szaunatípusok

2007-10-17 12:44:00
Sorozatunk előző részeiben mindenekelőtt az Európában legelterjedtebb szaunatípus, a finn szauna világával ismerkedhettünk meg. Most megtudhatjuk, miért működik teljesen másként az infraszauna, miért kedvelik az oroszok a gőzfürdőt, a banjá-t, ahol alacsonyabb hőmérséklet mellett egyfolytában locsolják a köveket. Az is kiderül mi az a Laconium, Hamam vagy Tepidarium.