Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

hamam címkéhez tartozó cikkekTíz fürdőélmény, amelyeket ki kell próbálni az új évben

Tíz fürdőélmény, amelyeket ki kell próbálni az új évben

2019-01-02 19:52:00
Itt az új esztendő, a fogadalmak és az új kalandok ideje. A szokásos januári ígéretek mellé jól jönne valami új ötlet? Írják a vállalások közé: 2019-ben kipróbálok valami új formulát a wellnessben. Segítünk is egy kicsit, hogy melyik legyen az!
A világ leggyönyörűbb törökfürdői

A világ leggyönyörűbb törökfürdői

2018-10-26 19:50:00
A keleti fürdőkultúra emlékeit idéző varázslatos és mesebeli törökfürdőkbe, azaz hamamokba kalandozunk. Összegyűjtöttük a legszebbeket, melyek többsége a Közel-Keleten található, de azért nyugati fürdő is helyet kapott a listán.
A török hódoltság szebbik oldala – a törökfürdők emléke

A török hódoltság szebbik oldala – a törökfürdők emléke

2017-08-22 20:00:00
A török uralom alatt töltött 150 év mély nyomott hagyott hazánk történelmében. Bár kissé furcsán hangzik, az időszakban voltak pozitív hozományai, az egyik ilyen például a fürdők elterjedése, melyek közül a mai napig működnek fürdők Budapesten és Egerben. De vajon hogyan épültek és mi volt a sorsuk az elmúlt évszázadokban?
Dühíti a hőség? Jól látja, arra biztatjuk, menjen szaunába

Dühíti a hőség? Jól látja, arra biztatjuk, menjen szaunába

2017-08-03 19:28:00
A forróságban dolgozni és tömegközlekedni, a vakáció mámorától kissé megvadult gyerkőcöket kordában tartani és lefoglalni valljuk be, nyáron is rendkívül stresszes feladat. Mit szólnának egy kellemes, lazító és stresszoldó wellness kezeléshez? Ajánlunk néhányat.
Hódítók hagyatéka: a törökfürdők misztikus világa

Hódítók hagyatéka: a törökfürdők misztikus világa

2017-02-06 19:50:00
Úgy tartja a mondás, hogy minden rosszban van valami jó. A bölcsesség a 150 éves török hódoltságra is igaz, hiszen a törökök ittlétének köszönhető, hogy Magyarországon a 17. században újból fejlődni kezdett a fürdőkultúra. Jártak már valamelyik ma is működő autentikus hazai törökfürdőben? Ismerjék meg a török fürdőzés hagyományait, sőt, azt is megmondjuk, hol próbálhatják ki őket!
Egy teljes nap a fürdőben - mit csinálhatunk még a fürdőzésen túl

Egy teljes nap a fürdőben - mit csinálhatunk még a fürdőzésen túl

2016-10-03 07:33:00
Idén október 8-án, szombaton lesz a Magyar Fürdőkultúra Napja. Összeszedtük, milyen szolgáltatásokat, programokat érdemes még kipróbálnia a fürdőzésen kívül, ahhoz, hogy egy egész napot el tudjon tölteni az egyik fürdőnkben.
Ilyen volt egy igazi törökfürdő

Ilyen volt egy igazi törökfürdő

2015-10-25 21:03:00
A hamamok, vagyis törökfürdők nemcsak a megtisztulás helyszínei, hanem a társasági élet központjai is voltak.
A törökfürdőkről: hamam és ilidzse

A törökfürdőkről: hamam és ilidzse

2014-02-20 11:31:00
A török fürdő eredete arra az időre vezethető vissza, amikor a törökök Anatóliába érkeztek, ahol találkoztak a bizánci és római fürdőkultúrával. Az itt talált hagyományt ötvözték a saját tradícióikkal és az iszlám vallás fürdőzésre vonatkozó előírásaival, így született meg a török fürdő, eredeti nevén "Hamam".
Szaunatípusok

Szaunatípusok

2007-10-17 12:44:00
Sorozatunk előző részeiben mindenekelőtt az Európában legelterjedtebb szaunatípus, a finn szauna világával ismerkedhettünk meg. Most megtudhatjuk, miért működik teljesen másként az infraszauna, miért kedvelik az oroszok a gőzfürdőt, a banjá-t, ahol alacsonyabb hőmérséklet mellett egyfolytában locsolják a köveket. Az is kiderül mi az a Laconium, Hamam vagy Tepidarium.