Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Gyógytorna a nappaliban: segítenek a fürdők

2020. 04. 28. 11:39
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
A bezártság miatt eleve kevesebbet mozgunk, aki home office-ban dolgozik, az ráadásul sokat is ül, így most még nagyobb szükségünk van arra, hogy átmozgassuk a tagjainkat. Néhány fürdőnek hála ezt most otthon is megtehetjük, ráadásul szakemberek útmutatásával.
Bár a kijárási korlátozások nem írták elő, hogy zárva kell tartaniuk, március végére minden fürdő bezárt, és jelenleg még nem is látható, mikor nyithatnak ki. Előbb a nagyobb városok fürdői tettek így, majd lassan a kisebb fürdővárosok is követték a példájukat. A gyógyászati szolgáltatások rövid ideig még elérhetőek maradtak több helyen is, fizikoterápiás kezeléseket, masszázst még igénybe lehetett venni, mára azonban kevés kivétellel ezeket a részlegeket is bezárták. (Egyike a kevés kivételnek pl. a tótkomlósi Rózsa Fürdő)
Ugyanakkor, amit meg lehet tenni a virtuális térben, azt néhány fürdő meg is teszi: online felületeiken, jellemzően a Facebook oldalaikon követhetjük a gyógytornászok utasításait, akik ráadásul a gyakorlatok helyes kivitelezését is bemutatják. Ez természetesen nem helyettesíti a személyes jelenlétet, mégis nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy olyanok is kipróbálhatják, elkezdhetik a gyógytornát, akiknek eddig eszébe sem jutott, vagy nem volt rá idejük. Ráadásul a lenti összeállításból még válogathatunk is, melyik gyógytornász a legszimpatikusabb…
Az összeállításunkat a Gyulai Várfürdővel kezdjük. Egyrészt azért mert már március 27-én, bő egy héttel a fürdő bezárása után elindította ezt a szolgáltatást, aminek köszönhetően a Youtube csatornájukon mára már több mint 10 db nagyjából fél órás videó nyújt segítséget abban, hogy a tagjainkat átmozgassuk. A videók egyes testtájakra koncentrálnak, válogathatunk gerinc-, térd- és csípő- valamint válltornák között. Érdemes feliratkozni a csatornára, hogy lássuk, mikor jelentkeznek új élő videóval.
A másik ok, amiért a gyulai fürdőt említettük először, épp az, hogy a Youtube-on találhatóak ezek a videók. Ennek köszönhetően könnyebben tudunk keresni a témák között, ráadásul nem kell fent lennünk a Facebookon ahhoz, hogy elérhessük őket. Külön érdekesség, hogy több videó esetében is a fürdő egyes részlegei - strand, Aquapalota, „lovarda” - szolgáltatják a hátteret, ráadásul olyan formában, ahogy nem szoktuk látni őket, van olyan videó, amelyet leengedett medencében vettek fel.
Élő adásban tornáztat meg minket naponta több alkalommal is a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ. A Facebook oldalukon már közel 20 db egyenként nagyjából 20 perces videó látható.
A nyíregyházi Aquarius Spa Facebook oldalán 12-18 perces videókat találunk. Nagyon érdemes megnézni az április 17-i videót, ahol a fürdő reumatológus főorvosa elmagyarázza, miért kell elővigyázatosnak lennünk, illetve néhány tanáccsal is ellátja a nézőket az esetleges sérülések kezelésével kapcsolatban. A további videók szintén egy-egy testrész, testtájék átmozgatására helyezik a fókuszt.
A járvány alatt a sárváriak nem csak ötletes nyereményjátékukkal hívták fel magukra a figyelmet, hiszen a Sárvári Gyógy- és Wellness Fürdő Youtube csatornáján is elérhető egy videó, amely kifejezetten az otthon ülőmunkát végzőknek nyújt szakavatott segítséget abban, hogy átmozgassák magukat.
Minden kedden és csütörtökön jelentkezik online gyógytornával a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő. A Facebook oldalukon váll-, térd és gerinctornával kapcsolatos videók érhetőek el.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide