Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Eger [gyógyhely]

Látnivalók és információk
Eger történelmi múltjának, látnivalóinak és gyógyhelynek minősített környezetének köszönhetően számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

Eger látnivalói


Bélapátfalvai Ciszterci Apátság - Eger

A Bükk nyugati kapujában, Bélapátfalva határában találjuk az ország egyetlen épen maradt, középkori eredetű ciszterci apátsági templomát. 

 

Részletek

Egri bazilika - Eger
Eger látnivalói között jelentős helyet tölt be Magyarország második legnagyobb bazilikája, a klasszicista stílusú Egri bazilika.
Részletek

Egri borok - Eger
Az egri borok méltán híresek szerte az országban. A vörös Egri Bikavér és a fehér Egri Csillag csak erre a régióra jellemző házasítás.
Részletek

Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont - Eger
A barokk stílusú Egri Érseki Palota épületében 2016-ban Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont nyílt meg, ahol a vendégek különleges egyházművészeti kiállítás résztvevői lehetnek, az egri érsekek életét ismerhetik meg autentikus környezetben. A kávézóval bővült látogatóközpontban kellemes időtöltés vár minden látogatóra. 
Részletek

Egri minaret - Eger
Eger látnivalói közül kiemelkedik az Egri minaret, mely hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő.
Részletek

Egri Road - Beatles Múzeum - Eger
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Részletek

Egri Tűzoltó Múzeum - Eger
Az egri Tűzoltó Múzeum az egykori tűzoltó laktanyában nyílt meg, és 2012-től várja a látogatókat. Az épület országos szinten is egyedülálló szakmatörténeti, kulturális-turisztikai attrakcióival rendelkezik, a történelem értékeit és a jelenkor technikai vívmányait interaktív módon mutatja be. Értékes és tartalmas programlehetőség korosztálytól függeltenül.
Részletek

Egri Vár - Eger
Aki Egerbe utazik, feltétlenül látogassa meg az Egri Várat is. A város fölé magasodó Egri Vár már messziről is lenyűgöző látványt nyújt.
Részletek

Exithouse Eger - Szabadulószoba - Eger
Egy izgalmas, logikai kalandozásban lehet részünk, ha ellátogatunk az Eger városában található ExitHouse-ba. Az észvesztő útvesztőből való kijutásra 60 perc áll rendelkezésünkre. Kipróbálhatjuk családdal, barátokkal és kollégákkal is, ahol az együttműködésre és közös gondolkodásra szükségünk lesz. 
Részletek

Gárdonyi Géza Emlékmúzeum - Eger
A Gárdonyi Géza Emlékmúzeum Gárdonyi Géza, a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjának egykori otthona. Az 1952-ben megnyílt irodalmi emlékhely bemutatja az író életének legfőbb állomásait, munkásságával ismerteti meg a látogatót. Naplója, műveinek legszebb kiadásai mellett néhány személyes tárgya is megtekinthető. 
Részletek

Három Kívánság Kalandpark - Eger
Az aktív kikapcsolódást kedvelő családok remekül szórakozhatnak a Szépasszony-völgy egyik domboldalán található Három Kívánság Kalandparkban, ahol piknikasztalokat és kerékpártárolót is találunk. Az izgalmas játékelemekkel felszerelt kalandparkban garantáltan jól szórakoznak a kicsik és a nagyok is! 
Részletek

István Pince és Nemzeti Bormúzeum - Eger
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Kopcsik Marcipánia - Eger
Az egri Kopcsik Marcipániában kiállított közel 120 darab különböző tárgy mind marcipánból készült. 
Részletek

Mátyus Udvarház - Eger
A Mátyus Udvarház Eger belvárosához közel, a város zajától mégis távol, egy félreeső helyen található. A gyönyörű erdei környezetben több napos tartozkódásra is van lehetőségünk az udvarház panziójában. Remek programlehetőség a gyerekkel érkezőknek, akiknek a lovaskocsikázás mellett a pónilovaglást is kipróbálhatják, a mozgékonyabbak a fajátszótéren szórakozhatnak. A helyszín kiváló adottságainak köszönhetően remek választás családi, céges rendezvények, esküvők lebonyolításához.
Részletek

Paintball Eger - Eger
Egy izgalmas játékra hív minden szórakozásra és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőt az egri paintball pálya valamelyike. Egy remek programlehetőség barátokkal, kollégákkal és családdal is. Részt vehetünk egy félelmetesen kalandos játékban, ami garantált feltöltődést kínál, miközben egy tömény adrenalin-bomba! 
Részletek

Szent Bernát Ciszterci templom - Eger
A barokk stílusú Szent Bernát templom és a ciszterci rendház jelenleg a Gárdony Géza Ciszterci Gimnáziumnak és Kollégiumnak ad otthont.
Részletek

Szépasszony-völgy - Eger
Ha Eger városába látogatunk, a számos nevezetesség és a gyógyító hatású fürdők felkeresése mellett érdemes eltöltenünk egy kis időt a város egyik leghíresebb helyszínén, a Szépasszony-völgyben, ahol vendégszerető fogadtatásban részesülhetünk és zamatosabbnál zamatosabb borokat kóstolhatunk egy igazán hangulatos környezetben.
Részletek

Varázstorony - Eger
Az egri Eszterházy Károly Főiskola épületében található Varázstorony ad otthont hazánk egyetlen állandó kiállításának, mely a 18. század csillagászati távcsöveit és mérőeszközeit mutatja be eredeti környezetükben.
Részletek

Város a város alatt - Eger
Az Egri bazilika főbejáratához vezető lépcsősor mellett nyílik a Város a város alatt kiállítóhely, a török hódoltság alatt épült egykori érseki pincerendszer bejárata. 
Részletek

Látnivalók Eger 50 km-es körzetében


Egerszalóki Tücsökbusz - Egerszalók
Távolság Eger központjától 8 km.
Ha Egerszalókon tartózkodunk, mindenképpen érdemes a Tücsökbuszt igénybe vennünk, melynek segítségével kényelmesen fedezhetjük fel a helyi látnivalókat, a Barlanglakásokat, a Sódombot, a fürdőt, valamint egyéb nevezetességekről is felvilágosítást kaphatunk az idegenvezetőtől. 
Részletek

Lepkemúzeum - Egerszalók
Távolság Eger központjától 8 km.
Az egerszalóki szabadtéri Lepkemúzeum többszáz lepkefajjal várja a látogatóit a nyári hónapokban. Az európai lepkepéldányok mellett megcsodálható több trópusi pillangó is. 
Részletek

Egerszalóki római katolikus templom - Egerszalók
Távolság Eger központjától 8.3 km.
Az Egerszalókon ma is látható barokk stílusú, római katolikus templom 1738-ban épült.
Részletek

Egerszalóki kaptárkövek - Egerszalók
Távolság Eger központjától 8.3 km.
Egerszalók határában rejtélyes kaptárkövek találhatók, melyek valószínűleg vulkáni utóhatások következtében feltört kovasavas meleg vizek hatására erősebben átkovásodott riolittufa maradványai. 
Részletek

Egerszalóki barlanglakások - Egerszalók
Távolság Eger központjától 8.4 km.
Az Egerszalóki Barlanglakásokban kialakított skanzen a helytörténet építészeti emlékeként kínál izgalmas közösségi színteret.
Részletek

Egerszalóki tó - Egerszalók
Távolság Eger központjától 9.1 km.
Az Egerszalóki tó remek kikapcsolódási célpont a horgászat szerelmeseinek és a természetkedvelőknek.
Részletek

Egerszalóki szőlő és bor - Egerszalók
Távolság Eger központjától 9.5 km.
Egerszalókon csodálatos, riolittufába vájt pincék várják a borkedvelőket.
Részletek

Egerszalóki sódomb - Egerszalók
Távolság Eger központjától 9.9 km.
Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén, a föld mélyéből feltörő hévízforrás és a víz által formált sódomb.
Részletek

Noszvaji gazdaház - Bogács
Távolság Eger központjától 12 km.
A Gazdaház a noszvaji közösségi élet helyszíne. időszakosan rendezvényeket tartanak családi programokkal, gasztro bemutatókkal és kézműves vásárokkal.
Részletek

De La Motte-Kastély - Noszvaj
Távolság Eger központjától 12 km.
A De la Motte-kastély a magyar kastélyépítés miniatűr remeke a Bükk ölelésében, késő barokk, copf stílusban épült 1774-78 között.
Részletek

Demjéni kaptárkövek - Demjén
Távolság Eger központjától 12.1 km.
A demjéni fürdő fölött magasodó dombtetőn emelkednek a titokzatos Demjéni kaptárkövek.
Részletek

Demjéni Páduai Szent Antal templom - Demjén
Távolság Eger központjától 13 km.
A Demjéni Páduai Szent Antal templomot Giovanni Batista Carlone építette barokk stílusban, 1730-1732 között. 
Részletek

Brezovay kastély - Egerszólát
Távolság Eger központjától 13 km.
A korábban a Brezovay család lakta épület a 18. század második felében épült. A műemlék jellegű kastély ma panzióként működik, otthont adhat kiránduló csoportok, munkahelyi csapatépítők akár több napos programjának. 
Részletek

Noszvaji barlanglakások - Bogács
Távolság Eger központjától 13 km.
Noszvajon megmaradtak az ősi, hagyományos földalatti építészet formái, a dombházak, barlanglakások. 
Részletek

Galassy-kripta - Bogács
Távolság Eger központjától 14 km.
A Noszvaj Szomolyai összekötő úton egy sziklafalba  - tufába - vájt kápolna és kripták találhatóak. 
Részletek

Demjéni borospincék - Demjén
Távolság Eger központjától 14.6 km.
A Demjéni borospincék riolittufába vágva, sorba húzódnak, a falu keleti részén. 
Részletek

Bogácsi horgásztó - Bogács
Távolság Eger központjától 15.9 km.
A Bogácsi horgásztó, a Szoros patak völgyzáró gáttal felduzzasztott víztározója, remek program mind a horgászat szerelmeseinek, mind a pihenésre vágyóknak.
Részletek

Fazekasház - Szomolya - Bogács
Távolság Eger központjától 17 km.
Szomolyán a falu központjában álló Fazekasház a kőkultúra faragott emlékeit őrzi. 
Részletek

Bogácsi Tájház - Bogács
Távolság Eger központjától 17.7 km.
Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki a Bogácsi Tájházat, bemutatva a földnélküli parasztemberek életkörülményeit. 
Részletek

Szent Márton-templom - Bogács
Távolság Eger központjától 17.8 km.
Bogács központjában áll a Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus templom, amely a helyben bányászott, faragott vöröses kőből épült.
Részletek

Bogácsi kilátó - Bogács
Távolság Eger központjától 17.8 km.
A település fölé magasodó dombtetőn álló Bogácsi kilátóból csodálatos panoráma nyílik a falura és a Bükkaljára. 
Részletek

Bogácsi pincesorok - Bogács
Távolság Eger központjától 18 km.
A Bükki borvidék fontosabb településein, így Bogácson is megkezdődött a pincesorok kiépítése. 
Részletek

Szomolyai kaptárkövek - Bogács
Távolság Eger központjától 18 km.
A Szomolya központjából kivezető tanösvény 30,9 hektár nagyságú Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Terület természeti és kultúrtörténeti értékeit mutatja be. 
Részletek

Színészliget - Bogács
Távolság Eger központjától 18 km.
A 2009-ben létesült Színészliget a magyar színházi élet kiemelkedő személyiségeinek állít emléket. 
Részletek

Siroki Tájház - Sirok
Távolság Eger központjától 19 km.
A Siroki Tájház a falu központi részén lévő, műemléki védelem alatt álló, tájháznak berendezett egykori lakóépület. 
Részletek

Siroki vár - Sirok
Távolság Eger központjától 21 km.
A Tarna-patak völgye felett magasodó Siroki vár a környék egyik legszebb és legromantikusabb kirándulópontja. 
Részletek

Art Galéria és Fazekas ház - Cserépfalu - Bogács
Távolság Eger központjától 21 km.
Az Art Galéria és Fazekasház a műhellyel és a műteremmel együtt a falu egyik legszebb védett parasztházában működik.
Részletek

Bükkaljai kirándulások
Távolság Eger központjától 21.6 km.
A természetet kedvelők kiváló turista útvonalakat, kerékpárutakat járhatnak be a Bükkalja környékén, ki lehet próbálni az Ördögtorony tanösvényt vagy a Kaptárkő Tanösvényt.
Részletek

Millenniumi Kilátó - Cserépfalu - Bogács
Távolság Eger központjától 22 km.
A Millenniumi kilátó 240 méter magasan helyezkedik el az Egri-Bükkalja északkeleti részében Cserépfalun, a Berezdalja út felett.
Részletek

Kisamerika barlanglakások - Cserépfalu - Bogács
Távolság Eger központjától 22 km.
Cserépfalu népi építészetének egyik jellegzetessége a Berezd oldalában található volt barlanglakások sora. 
Részletek

Boldizsár Lovastanya - Cserépfalu - Bogács
Távolság Eger központjától 22 km.
A Boldizsár Lovastanya Cserépfaluban, a Bükk hegység lábánál, meseszép környezetben várja az ideérkező látogatókat. 
Részletek

Sirok Kútvölgyi szabadidőpark - Sirok
Távolság Eger központjától 22 km.
A Kút-völgyi szabadidőpark igazi felüdülést, kikapcsolódást jelent a kirándulni vágyóknak, emellett számos kulturális rendezvény helyszíne. 
Részletek

Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont - Cserépfalu - Bogács
Távolság Eger központjától 23 km.
A Látogatóközpont a bükkaljai kőkultúra geológiai alapjait, valamint kultúrtörténeti értékeit ismerteti meg a látogatókkal. 
Részletek

Matyó Múzeum - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 23.1 km.
A mezőkövesdi Matyó Múzeumban megismerkedhetünk a jellegzetes matyó népviselettel, szokásokkal és bepillantást nyerhetünk a parasztházakba is.
Részletek

Mezőgazdasági Gépmúzeum - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 23.2 km.
Egyedülálló gazdagságú és európai hírű a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum több ezer darabból álló gyűjteménye.
Részletek

Mezőkövesdi Hadas városrész - Matyó tájházak - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 23.3 km.
Jellegzetes matyó épületeket lehet megtekinteni a Hadas városrészben.
Részletek

Bükk-fennsíki tanösvények
Távolság Eger központjától 23.7 km.
A Bükk-fennsíki tanösvények elsősorban felszín-alaktani, botanikai, tájképi érdekességeket mutatnak be.
Részletek

Iskolatörténeti Gyűjtemény - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 24 km.
A mezőkövesdi Iskolatörténeti Gyűjtemény létrehozásának célja az egykori iskolák berendezésének és felszereltségének bemutatása. A látogatók többek között korabeli palatáblákat, tintatartókat, régi tolltartókat, tintahegyeket, kalamárist tekinthetnek meg. 
Részletek

Mézeskalácsos tájház - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 24 km.
Mezőkövesd város egyik festői szépségű műemlék épülete a Hadas városrészben található Mézeskalácsos Ház. ​A látogatók kiállításon vehetnek részt, kipróbálható a mézeskalácskészítés és díszítés, a gyerekeket pedig többszáz mackóból álló gyűjteménnyel nyűgözik le. 
Részletek

Jézus Szíve Templom - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 24 km.
A régi templom utódaként 2001-ben szentelték fel a modern, kéttornyú katolikus templmot, ahol híres a Jézus Szíve búcsú, melyen sokan matyóba öltözve vesznek részt.
Részletek

Mezőkövesdi Szent László Plébánia - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 25 km.
A mezőkövesdi Szent László plébániatemplom műemléki védettségű egytornyos barokk épület a Szent László téren található, két és fél évszázad után is a város egyik meghatározó épülete.
Részletek

Kisjankó Bori Emlékház - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 25 km.
A Kisjankó Bori emlékház egy kivételes tehetségű népművésznek, elismert rajzolóasszonynak állít emléket. Az épület a huszadik század első felének népi életmódjába enged betekintést. Jelenleg alkotóházként működik, egész évben látogatható.
Részletek

Fehér Tibor fazekasműhelye - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 25 km.
Az alkotók és a népi kézművesség iránt érdeklődők számára nagyszerű program Fehér Tibor fazekasműhelyének meglátogatása, ahol a kész termékek megvásárlásán kívül megismerhető az edénykészítés munkafolyamata is. 
Részletek

Takács István Gyűjtemény - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 25 km.
A Városi Galéria épülete ad otthont Takács István állandó életmű-kiállításának. A XX. század legjelentősebb magyar freskóművészének alkotásait, a matyók nagysikerű festőjének felbecsülhetetlen életművét tekinthetik meg az érdeklődők.
Részletek

Matyóföld - Mezőkövesd
Távolság Eger központjától 25.4 km.
Matyóföld természeti látnivalókban gazdag tája mellett, a hagyományaikat hűen ápoló matyók barátságos vendéglátása várja a Mezőkövesd térségébe látogatókat.
Részletek

Cifra Istálló és Kocsimúzeum - Parád
Távolság Eger központjától 31.4 km.
A parádi Cifra Istálló és Kocsimúzeum kiállításán díszes főúri hintókat és tartozékokat lehet megtekinteni.
 
Részletek

Recski Nemzeti Emlékpark
Távolság Eger központjától 31.5 km.
A Recski Nemzeti Emlékpark területén a kommunizmus évei alatt kényszermunkatábort működtettek. 
Részletek

Bükki Nemzeti Park
Távolság Eger központjától 33.4 km.
A Bükki Nemzeti Park Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben, a Bükk-vidéken fekszik.
Részletek

Palóc Ház - Parád
Távolság Eger központjától 33.7 km.
Parád legjelentősebb műemléke a Palóc Ház, melyben megtekinthetjük a jellegzetes palóc bútorokat, ruhákat, az udvaron a pajtát és az ólat a 150 évvel ezelőtti állapotnak megfelelően.
Részletek

Erdőtelki arborétum - Erdőtelek
Távolság Eger központjától 40 km.
Az Erdőtelki Arborétum gazdag, változatos növényvilága páratlan természeti élményeket kínál. Az arborétum bejárása során igazi ritkaságokat, különlegességeket is találhatunk. 
Részletek

Graefl-kastély - Poroszló
Távolság Eger központjától 41.2 km.
A tornyos Graefl-kastélyt 1872-ben építtette Graefl Károly, majd fia, Jenő megnagyobbította az épületet. A kastély ma is Poroszló egyik legszebb ékessége.
Részletek

Ilona-völgyi vízesés
Távolság Eger központjától 41.2 km.
Az Ilona-völgyben egyedülálló látványként fogadja a kirándulókat a patakmeder vadregényes sziklatömbjeire nyolc méter magasból lehulló vízesés.
Részletek

Tisza-tó Bisztró és Pizzéria - Poroszló
Távolság Eger központjától 45 km.

Tisza-tó Bisztró és Pizzéria - finom ételek a Tisza-tó partján

 

Részletek

Szent István-barlang - Miskolc-Lillafüred
Távolság Eger központjától 46 km.
A Miskolc közelében, Lillafüreden található Szent István-barlang a különleges formájú cseppkövek birodalma. Járataiból a látogatók 170 méternyi szakaszt látogathatnak.
Részletek

Lillafüredi Függőkert és Vízesés - Miskolc-Lillafüred
Távolság Eger központjától 46.9 km.
A Lillafüredi Függőkertet a Palotaszálló alatti hegyoldalban alakították ki, amely lépcsőzetesen ereszkedik alá az Anna-barlang bejáratához.
Részletek

Tájház és népi lakóházak - Poroszló
Távolság Eger központjától 47 km.
A Tájház kiállításának segítségével megismerhetjük Poroszló múltját és a poroszlói emberek életmódját.
Részletek

Tisza-tavi Ökocentrum - Poroszló
Távolság Eger központjától 47.1 km.
2012-ben nyílt meg Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, mely interaktív módon mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti értékeit és élővilágát.
Részletek

Hámori-tó - Miskolc-Lillafüred
Távolság Eger központjától 47.2 km.
A miskolc-lillafüredi térséghez tartozó Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásából keletkezett, partján sétaút vezet.
Részletek

Szeleta-barlang - Miskolc-Lillafüred
Távolság Eger központjától 47.3 km.
A Szeleta-barlang az egyik legizgalmasabb, látogatható barlang Miskolc-Lillafüred térségében, őskori leletekkel.
Részletek

Anna-barlang - Miskolc-Lillafüred
Távolság Eger központjától 48.6 km.
A lillafüredi Anna-barlang egyike a világ három, a nagyközönség számára látogatható mésztufa-barlangjának.
Részletek

Molnár-szikla - Miskolc-Lillafüred
Távolság Eger központjától 49 km.
A Miskolc-Lillafüred környéki hámori mészkősziklák közül a leghíresebb a Molnár-szikla, túraútvonal is vezet ide a Csanyik-völgyből.
Részletek

Eger látnivalói


Archeopark Szilvásvárad - Eger

A Szilvásváradon található az Archeopark, mely a Bükk hegység ősi múltját mutatja be a látogatóknak.

 

Részletek

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...