Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hévízfürdő Vajta
A nyitás időpontja még nem ismert

+36 25 229 010, +36 30 259 6199, +36 20 287 4649
Strandfürdő, Termálfürdő
Árak és információk

Vajta község termálfürdője nem fogad vendégeket, több éve zárva tart.

A jelenleg nem üzemelő fürdő legutoljára feltárt kútja 67,5 Celsius fokos hévizet ad, mely a hazánkban található valamennyi termálvíznél nagyobb arányban tartalmaz jodidot és fluoridot, sótartalma pedig literenként eléri a 18 ezer milligrammot. A víz összetetétele leginkább a hajdúszoboszlói és a sárvári vízhez hasonlítható. Elméletileg ivókúra formájában is fogyasztható lenne. A fürdő azonban évek óta zárva tart, mivel az üzemeltetése  - hasonlóan az ilyen kicsi, szezonálisan nyitva tartó fürdőkéhez  - nem gazdaságos, a kis település önkormányzata pedig nem tudja fedezni a veszteségeket.
A fürdő a nyári időszakban, május végétől szeptember elejéig tartott nyitva és egy termál-, illetve egy strandmedencével üzemelt.
Azoknak, akik erre az oldalra tévedtek a fentiek ellenére is, a közelben tudunk fürdőket ajánlani.
A térség legjelentősebb fürdője a Tamási Themal Spa, vagy közismertebb nevén a Tamási élmény- és termálfürdő kb. 40 km-re, és 38 percnyi autóútra található.
Ha valaki az M6-os felől közelítette volna meg a Vajtai Hévízfürdőt, akkor annak Dunaföldváron, Dunaújvárosban illetve Pakson tudunk fürdőt ajánlani. Bővebb információ ezekről az előző mondatban a települések nevére kattintva található.
Vajta egyébiránt Fejér megye legdélibb települése, amely a Sárvíz-völgy bal partján, mintegy 110 méter tengerszint feletti magasságban fekszik Székesfehérvártól 60 kilométerre. A község határa futóhomok, a dél-mezőföldi homokfelszín szerves része.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le Hévízfürdő Vajta aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...