Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

A babák kedvenc fürdői, avagy hova menjünk babaúszásra?

2018. 12. 09. 14:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A babaúszás során játékos gyakorlatokkal szakemberek felügyelete és részvétele mellett tudatosan erősítik az anya-gyermek kapcsolatot, és segítik a gyermek fejlődését, különösen a személyiség, a szocializáció és a mozgás terén.
A babaúszás jótékony hatással van az idegrendszer, a mozgáskoordináció, a logikai készség, a beszédkészség fejlődésére is. A gyermeknek pozitív élményi lesznek a vízzel, és e bizalom mértéke az alapja annak, hogy a baba a vízzel való érintkezésben örömét lelje.
A babaúszást az alábbi fürdőkben már 3 hónapos kortól kipróbálhatjuk:

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

A siófoki fürdőben a Kalovits-módszer alkalmazásával, és annak tudatosan felépített játékrendszerével a családi kötődések elmélyítéséhez, a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez nyújtanak segítséget. A módszer célja nem a babák edzése, víz alá „nyomogatása”, ezért a 8-10 hónapos, vagy akár idősebb babák és szüleik is örömmel vesznek részt a 45 perces vízi játékokon, amik minden esetben babamasszázzsal és tornával kezdődnek. A babához mindkét szülőt várják, testvéreknek „tesókedvezmény” jár.

Zalaegerszegi Termálfürdő

Minden héten csütörtökön és szombaton tartanak énekes-játékos babaúszást a zalaegerszegi fürdőben. A kezdő csoportok előtt babás tájékoztatót tartanak, ahol a szükséges előkészületekről, a módszerről, a miértekről és hogyanokról beszélgetnek. 12 alkalommal hetente egyszer zajlik a kezdő csoportok oktatása, majd 3 éves kortól már szülők nélkül zajlik a program.
A babák kedvenc fürdői, avagy hova menjünk babaúszásra?

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hetente 3 alkalommal, hétfőn, szerdán és szombaton babaúszásra várja a kicsiket a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdő. Az élményt a haladó babák, a középhaladó babák, a kezdő babák is átélhetik egy félórás speciális játékos úszó foglalkozáson. Az úszás után pedig a baba masszázst is elsajátíthatják a szülők. A gyerekvilág részlegen bébi úsztatóban, bébi-anyuka medencében gyakorolhatjuk az úszást, a nagyobbak már csúszdákon játszhatnak, ezen kívül rendelkezésre áll még pihenő- , szoptató-, és pelenkázó helyiség a játszóház mellett.

Aquaworld Resort Budapest

Hétfőtől vasárnapig (kivéve kedd) babaúszással, iskolai tanítási időszakban hétfőnként az úszás mellett ingyenes foglalkozásokkal és Mondókás Móka játszóházzal várják a babákat és a kismamákat a fővárosi Aquaworldben. A foglalkozásokon a szülő játszik a kicsivel, az oktató csak irányít, bemutatja a gyakorlatokat, helyes tartásokat a vízben.

Szerencsi Fürdő és Wellnessház

Szombatonként, 10 órától - 11 óráig szakképzett oktatókkal tartják a babaúszásokat Szerencsen. A foglalkozásokat csak egészséges gyermekek látogathatják, amelyről gyermekorvosi igazolás szükséges. A babák úszópelenkában, a szülők fürdőfelszerelésben és úszósapkában vehetnek részt a foglalkozásokon. A tanmedence a babaúszás idejére 31-32 Celsius fok közötti hőmérsékletre van felfűtve. Az úszás stimulálja az idegsejtek működését, ezáltal elősegítve a mozgásfejlődést, nő az étvágy, nyugodtabbá válik az alvás, és a tüdőkapacitás is nő.
A babák kedvenc fürdői, avagy hova menjünk babaúszásra?

Tatabányai Gyémánt Fürdő

A tatabányai fürdőben kiemelt figyelmet fordítanak a kisgyermekek és szüleik gondtalan kikapcsolódására, amihez hozzátartozik a babaúszás lehetősége is. A foglalkozások kedden, csütörtökön, pénteken, és szombaton zajlanak különböző haladási szintek szerint találunk kezdő, haladó, középhaladó és vegyes csoportokat. A vizes program által megelőzhetőek a gyerekek ortopéd problémái, az immunrendszerük ellenállóbb lesz a fertőzésekkel szemben, a más gyerekekkel közösen eltöltött idő pedig a szocializálódásban is segíti őket.
Képek forrása: ovingmomentsbras.com (nyitókép), spabusiness.com (2. kép), aquaticsintl.com (3. kép)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide