Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

A legjobb fürdők a határtól délre

2017. 09. 13. 12:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A tengerben pancsoláshoz ugyan hideg van már, de gyönyörű és rendkívül színvonalas fürdők várnak minket, akár már a déli határtól pár kilométerre is. Hadd ajánljunk közülük néhányat!
Ha őszi pihentető hétvégében gondolkodnak, és szívesen maguk mögött hagynák az országhatárt, semmiképp se húzzák ki a listáról déli szomszédainkat.
A Terme Snovik fürdő a Tuhinj völgyben fekszik, alig 30 km-re Ljubjanától. Ez Szlovénia egyik legújabb gyógyfürdője és élményfürdője, amelyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy a síelés szerelmesei megtalálják a számításukat. A fürdő szinte a sípályák mellett található, ráadásul jól felszerelt üdülőfalu épült köré, amely alig néhány lépésnyire a medencéktől remek szállást is biztosít az idelátogatóknak. Aki eljön ide, egyszerre élvezheti az Alpok látványát és a termálfürdő kínálta lehetőségeket. A Terme Snovik fürdőközpontban 1000 m2 nyitott, és 500 m2 fedett medence várja a gyógyulni vágyókat. A felszín alól feltörő kalciumban és magnéziumban gazdag gyógyvizet 32 fokos beltéri élménymedencékben élvezhetik a vendégek, ahol gejzírek, vízesések örvénymedence és masszázsfúvókák egészítik ki a fürdőzés élvezetét.
A legjobb fürdők a határtól délre
Terme Snovik 
Következő állomásunk, Podcetrtek közvetlenül a szlovén-horvát határon, a Sotla-folyó völgyében található szlovéniai kisváros, régóta ismert és elismert fürdőhely. A szőlőültetvények és dombok, erdők, fenyvesek között fekvő Podcetrtekben nyugodt és pihentető napok várnak ránk, ha ellátogatunk ide. Az 500 méter mélyről a felszínre törő termálvíz hőmérséklete 30–37 °C, magnéziumot, kalciumot és hidrogén karbonátot tartalmaz, kiválóan alkalmas a stressz, valamint a reuma-, a bőr- és érbetegségek kezelésére. A városka legnagyobb fürdőkomplexuma a Terme Olimia, amelynek termálvizes pihentető részlege Wellness Orhidelia néven ismert. A központ széleskörű spa kínálatában minden vendég megtalálja, amire teste és lelke vágyik. Szabadtéri és fedett medencék, szauna, wellness szolgáltatások és színvonalas éttermek várják a látogatókat. A medencék hőmérséklete 31 és 32 fok, gejzírek, pezsgőfürdő, sodró folyosó, könnyű barlang, és víz alatti zene színesíti a kínálatot.
A legjobb fürdők a határtól délre
Wellness Orhidelia
A catezi Termal Riviéra (Terme Čatež) több mint tízezer négyzetméternyi külső vízfelülettel és összesen 2300 négyzetméter területű belső medencével várja a strandolás szerelmeseit. A medencék hőfoka 26 és 36 Celsius-fok között van. A fürdőkomplexum két részből áll, a fedett részen található termálvizes medencék egész évben, a külső medencék és a hozzájuk tartozó aquapark áprilistól októberig várja a látogatókat. A fedett termálfürdő „Winter Riviera”, azaz téli riviéra néven fut. Itt több, a fiatal korosztály számára is szórakoztató játékos díszlet és állandó vízi-, hang- és fény show fogadja a fürdőzőket. Ezen kívül hatalmas egészség - és szépségközpont, valamint sportközpont egészíti ki a kínálatot.
A legjobb fürdők a határtól délre
Terme Čatež
Lendva gyógyulni vágyók számára legfontosabb helyszíne a lendvai gyógyfürdő, a Terme Lendva, amely a Lendva hegy lábánál, Magyarország, Horvátország és Szlovénia hármas határán fekszik. A helyi termálvíznek a forrásnál 62°C a hőmérséklete. A termálfürdő különlegessége a térségben egyedülálló összetételű gyógyvíz, amelynek magas paraffintartalma gyógyításra, megelőzésre, rehabilitációra és rekreációra egyaránt kiváló.A Terme Lendva-ban a balneoterápia mellett számos különböző korszerű, fizikális és rehabilitációs gyógykezelést is kínálnak, amelyeket szakorvos vezetésével egy egészségügyi csoport végez.
A legjobb fürdők a határtól délre
Terme Lendva
A Daruvári fürdő Horvátországban, Pozsega megyében található, a Drávától  és a Szávától pár órai távolságra. Ha Barcs felé indulunk, alig 60 km-t kell autóznunk a határtól és már oda is értünk. A fürdő kies fekvése, egészséges éghajlata, gyógyerejű vize, s kiváltképp nagyszerű földrajzi adottságai miatt nagy népszerűségnek örvend. 37-50 °C-os radioaktív gyógyvizét már a rómaiak is ismerték, ma pedig a daruvári wellness, a Daruvarske toplice ma már nagyon sokféle lehetőséget kínál a gyógyulni vagy pihenni vágyóknak, integrálva a termálvíz és gyógyiszap jótékony hatásait. A modern, nemrég megújult komplexum 1800 négyzetméteres területén egy fedett és két szabadtéri medence várj a látogatókat. A spa zónában jacuzzi, finn és török szauna, relaxáló szoba és fitnesz központ áll rendelkezésre.
A legjobb fürdők a határtól délre
Daruvarske toplice
A drávaszabolcsi határátkelőtől nem messze fekvő Bizovac a 20. század közepén lendült fel gazdaságilag, amikor olaj után kutatva felfedezték a forró vizes forrást. Néhány évvel később felépítették a fürdőt, amely gyorsan népszerű lett, és mára sikeres pihenőparadicsommá fejlődött – medencék, aquapark és gyógyközpont is található itt.  A fürdő egyedülálló létesítményhez tartozik a többfunkciós Aquapolis fürdőkomplexum, a kilenc különböző nagyságú és kínálatú medencét, valamint egy csomó vízi attrakciót is felvonultató vízi város, amely számos lehetőséggel kecsegteti a fürdőzési élményre vágyókat. Vízi barlang, vízmasszázzsal felszerelt medence, 112 méteres aquagun, vízi gomba, valamint gyermek és félolimpiai medence is található itt.
A legjobb fürdők a határtól délre
Aquapolis

Szóljon hozzá