Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Barlangmedence épül a lakiteleki fürdőben

2019. 01. 09. 19:09
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Egy kupolás barlangmedence, egy gyermek- és élménymedence is lesz az öt újonnan épülő között, amit a már meglévő három medence mellé terveznek a lakiteleki termálfürdőben.
A Lakitelek Népfőiskola területén lévő Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő a kevésbé ismert fürdők közé tartozik, néhány hónapon belül azonban ez már a második fontos hír, amelyről beszámolhatunk a fürdővel kapcsolatban: tavaly ősszel gyógyvízzé nyilvánították termálvizét, hamarosan pedig jelentős fejlesztés veszi kezdetét területén.
A tervezett fürdőfejlesztést egy, a közelmúltban eredményesnek bizonyuló, a termálfürdő, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületek fejlesztésére, továbbá kempingépítésre vonatkozó közbeszerzési eljárás teszi lehetővé.
Barlangmedence épül a lakiteleki fürdőben

Uszodából nyolc medencés, változatos termálvilág

A lakiteleki Népfőiskolán 1994 tavasza óta működik uszoda, amely 2007-ben vette fel a Gyarmati Dezső Tanuszoda nevet. 2014-ben a tanuszoda két meleg vizes kültéri medencével bővült, melyek közül az egyik egész évben a vendégek rendelkezésére áll. 2018 során szakorvosok vizsgálták a fürdő vizét, mely vizsgálatok igazolták, hogy a lakiteleki termálvíz alkalmas a kopásos ízületi panaszok és az ahhoz kapcsolódó izomfeszültség kezelésére. 2018 októberében hivatalosan is gyógyvíz minősítést kapott a fürdő vize.
A tervezett új medencékről a Termál Online osztott meg pontosabb információkat, eszerint épülni fog egy 102 négyzetméteres kupolás barlangmedence, egy 101 négyzetméteres ülőmedence, egy 411 négyzetméteres élménymedence, egy 76 négyzetméteres gyermekmedence, és egy Kneipp taposómedence is.
Mindezek mellett gyógyászati részleget, új bejárati épületet, új vizesblokkokat és 47 kempingbeállót is építenek – sorolja a portál. A beruházás teljes költsége eléri a 4,5 milliárd forintot. A közbeszerzési pályázat kiírása szerint a munkaterület átadásától számítva 20 hónapja lesz a kivitelezőnek az új fürdőegységek felépítésére, ennek tükrében a nyitás 2021 elejére valószínűsíthető.
Képek forrása: Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő  (nepfolakitelek.hu)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Kehidán!

Meneküljön el a nagyvárosok nyüzsgésétől, egy teljes testi-lelki felfrissülésre, a Zalai dombok ölelésében, a gyógyvíz megújító erejével! Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide