Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hat nyugodt családi strand, ahol talán még sohasem járt

2023. 06. 16. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A lassan végre beköszöntő nyári melegben és napsütésben mindenhol jó, de legjobb a strandon. De mi van, ha egy fárasztó munkahét vagy egy túlhajszolt nap után nem vágyunk nyüzsgésre? Kerestünk néhány békés, nyugodt strandot, amelyekét rajonganak a helyiek. Ideje, hogy mindannyian megismerjük őket!
Keszthely környékén járva nagyon sokan csak Hévíz településig jutnak, pedig érdemes egy kicsit tovább autózni – főleg gyerekekkel –, hiszen a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő fantasztikus kikapcsolódási, strandolási lehetőséget kínál az egész családnak. A Zalaegerszeghez is rendkívül közel eső Kehidakustány békés kistelepülés, amely fantasztikusan kihasználja a helyi termálvíz és gyönyörű természeti környezet kínálta lehetőségeket. Nyugodt, nyüzsgéstől mentes, igazi mediterrán hangulatot kínáló családi fürdőről van szó, amely még a nagyvárosok közelségében sem zsúfolt. Nem véletlenül nevezik a „család fürdőjének”, hiszen amellett, hogy a nagyobb gyerekek biztosan ki sem akarnak majd jönni a buzgárokkal, vízesésekkel, csúszdákkal színesített élménymedencékből, a fürdőben a családokat bébi pancsoló és bébi csúszda várja, a fürdőben pelenkázóval ellátott baba-mama pihenőszoba és játékok is találhatóak.
A Thermal Spa Tamási Tolna megye egyik legszebb fürdőjével és strandjával várja a látogatókat, érdemes érte egy kicsit többet utazni. Tamási a 61. számú főút mentén, Siófoktól 41, Dombóvártól 32 km-re található. Az óriási zöld területnek köszönhetően két fürdés között, a parton sem kell nyomorogni, a gyönyörű park fái pedig biztosítják az árnyékot a déli órákban mindenki számára. Összesen 15 medence áll rendelkezésre, melyek között minden korosztály megtalálhatja a számítását. A gyógyvizes és az élményfürdőben jólesik megpihentetni fáradt tagjainkat, miközben a gyerekek élvezik a kismedence, a pancsoló vagy éppen a szivárványcsúszda kínálta élményeket. Ha valaki megmozgatná az izmait, arra is van lehetőség: az úszómedence mellett strandröplabda pálya, strandfoci, pingpongasztal és teniszpálya is várja az érdeklődőket.
 
Hat nyugodt családi strand, ahol talán még sohasem járt
Thermal Spa Tamási

Dombóvárhoz még közelebb, szinte a város határán belül találjuk a vicces nevű Gunaras Fürdőt. A termálvizes strand állítólag valóban onnan kapta nevét, hogy a XX. század elején libák, gúnárok úsztatója volt. A legenda szerint a környező kukoricaföldeken dolgozó nők hazafelé menet a mai fürdő területén található forrásnál mosták meg lábukat, amely ezt követően nem fájt annyira, így derült fény a helyi víz gyógyító hatására. Az egykori libaúsztatóból mára gyönyörű, parkos területen található fürdőkomplexum lett, ahol a legkülönbözőbb wellness szolgáltatások, modern úszómedence, élménymedence, gyermekmedence, többféle szabadtéri sportolási lehetőség és a strand területén belül még egy hangulatos csónakázó tó is várja vendégeket. Az 50 méteres úszómedence, a gyermek-, a gyógyvizes- és az élménymedence mellett egy négypályás csúszda is fokozza az élményt az óriási, hatalmas zöldellő fákkal szegélyezett fürdőben.
Hat nyugodt családi strand, ahol talán még sohasem járt
Gunaras Fürdő
Ha kicsit kiszakadnánk a főváros forgatagából, egészen keveset kell csak autóznunk, s máris Szigetszentmiklóson találjuk magunkat. Itt várja látogatóit az Oázis Wellness Park, amely a kapun belépve egy gyönyörű, zöldellő és csobogó mesevilágba repít minket. A hatalmas parkban szökőkutak, patak, különleges dísznövények között fürdőzhetnek, pihenhetnek és sportolhatnak a látogatók, amely nyáron igazán kellemes mediterrán élményt kínál. Aki mozgalmasabb fürdőzésre vágyik, az sem fog unatkozni, hiszen többféle izgalmas vízicsúszda, sodró folyosó is épült a medencék köré. A gyerekeket a parton korszerű gyermekjátszótér, a vizes blokkban pedig gyermekmedencék és mini csúszdák várják. A fürdő igazi paradicsom a mozgás szerelmesei számára is, hiszen van sportpálya futballozási, lábteniszezési lehetőséggel, vízilabda medence, vízi röplabda medence, strandröplabda pálya, de egy aqua-fitnesz edzésre is feliratkozhatunk.
Hat nyugodt családi strand, ahol talán még sohasem járt
Oázis Wellness Park

A Velencei-tó nyüzsgő és sokszor zsúfolt strandjairól kiszakadva igazán pihentető, felsőkategóriás élményt kínált Velence Resort and Spa. Az országban szinte egyedülálló, hogy a hatalmas természetes tó partján a termálvíz jótékony hatását is élvezhetjük, márpedig Velence ezt az élményt kínálja az idelátogatóknak. A Velence Resort and Spa szolgáltatásai között éppúgy megtaláljuk a gyógy- és élménymedencét, mint a különböző wellness szolgáltatásokat, a sportolási lehetőségeket, de ha akarjuk, a fürdő területén a tó vizében is megmártózhatunk. A gyermekeket két külön, élményelemekkel ellátott medence várja. A legkülönlegesebb talán a panoráma: a fürdő a Velencei-tó talán legszebb részén épült, több medence is úgy került kialakításra, hogy fürdőzés közben gyönyörködhessünk a panorámában.
Hat nyugodt családi strand, ahol talán még sohasem járt
Velence Resort and Spa

Aki Budapest strandjai között nyugodt, békés kikapcsolódást keres, annak érdemes ellátogatni a Pünkösdfürdői Strandfürdőbe. A strand nem nevezhető sem a legnagyobb, sem a legmodernebb fürdőnek a fővárosban, mégis nagyon kellemes családi élményt, igazi pihentető pancsolást kínál közvetlenül a Duna mellett, a Római parton. A rózsalugasok között épült három medence valamennyi korosztály számára remek fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál, terebélyes fákkal borított zöld területe pedig árnyékos pihenést ígér a vendégek számára.
Hat nyugodt családi strand, ahol talán még sohasem járt
Pünkösdfürdői Strandfürdő
Nyitóképünk a Pünkösdfürdői Strandfürdőben készült.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...