Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók

Hazai fürdők, amelyekben akár búvárkodhatunk is

2019. 04. 24. 19:24
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A közeli tengerpartokon való búvárkodáshoz ugyan még egy kicsit korán van, de ha még időben szeretnénk megtanulni az alapokat, vagy csak felfrissítenénk tudásunkat, akkor vegyük az irányt e hazai fürdők felé.

Aquaworld Resort Budapest

Az Aquaworld - Crazy Turtle Dive Center 4 méter mély vizében oktatások és tanfolyamok is segítenek elsajátítani a búvárkodás alapjait, helyes technikáit, fortélyait. Az Aquaworldben bérelhetünk búvárfelszerelést, akár csapatépítő programokat is szervezhetünk a „víz alá”, a külsős búvároknak pedig pályabérlési lehetőséget is biztosítanak. Gyerekeknek játékos búvártanfolyamot, haladóknak további képzéseket szerveznek a fürdőben: búvároktató felügyelete mellett gyakorolhatjuk a lebegést, a kiegyenlítést és akár ügyességi feladatokat is megoldhatunk együtt.

Csurgó Városi Uszoda

A Bundzsidive búváriskola rendszeres edzéseket tart a dunántúli uszodában. A búváriskola nem csak búvároktatással foglalkozik, hanem búvártúrákat is szervez különböző országok kedvelt merülő helyeire.

Martfű Gyógyfürdő és Uszoda

Martfű négy méter mély sportmedencéje is kiváló búvár gyakorlóterep. A medence nem csak biztonságos helyszíne az első merüléseknek, de jó lehetőséget ad a nyíltvízi merülésekre való felkészüléshez, tréninghez is. Ha csak kísérőként indulunk a búvárkodásra, egy víz alatti betekintő ablakból is nyomon követhetjük az edzéseket. Ünnepekkor játékos búváreseményeket szerveznek gyerekeknek.
Hazai fürdők, amelyekben akár búvárkodhatunk is
Martfű Gyógyfürdő és Uszoda

Szentesi Üdülőközpont

A Szentesi Üdülőközpont legmélyebb medencéjében is átélhetjük a búvárkodás élményét a Clear Water búvárklubbal közösen. Jó alkalom a gyakorlásra, az új felszerelések kipróbálására, de akár próbamerülésre is. Elméleti és gyakorlati felkészítést tartanak a szárazföldön, majd szakképzett búvárok vezetésével merülhetünk. 14 éves kor felett, búvárigazolvánnyal, kísérő nélkül is búvárkodhatunk. 10 éves kor alatt csoportos búvárfoglalkozásra írathatjuk be a lurkókat.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

9-13 éves gyerekeknek szerveznek búvártanfolyamokat a felújított csillaghegyi fürdőben, ahol a gyerekek elsajátítják az ABC (alap) felszerelés (maszk, uszony, légző cső) használatát és az ezzel a felszereléssel történő merüléseket. Megismerik a búvár felszerelési tárgyait, azok használatának szabályait. Elsajátítják a készülékes merülés alapjait is. Megtanulják az Ön mentés alapjait. Ismerkednek a víz alatti világ fizikai, biológiai sajátosságaival és a víz alatti élőlényekkel. Megismerik a természetvédelem fontosságát. A vizsgázott gyerekbúvároknak az Adriai-tengeren szerveznek túrát.
Hazai fürdők, amelyekben akár búvárkodhatunk is
Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Gyulai Várfürdő

A nyári időszakban a gyulai Kormorán Búváriskola tart tanfolyamot az 50 méteres medencében. Az érdeklődők könnyűpalackos próbamerülésen is részt vehetnek. Bárki kipróbálhatja a légzőkészülékes búvárkodást búvároktató felügyeletével. Rövid elméleti oktatás után az újdonsült búvárokról a víz alatt fényképek készülnek. A nyíltvízi búvárvizsgákat a bányatavakban tartják.

+1 Lupa-tó

A víz alatti világ szerelmeseinek a Lupa-tó „félszigetének" csúcsán alakítottak ki egy búvár centrumot, ahol akár 10 méter mélyre is merülhetnek. A vízterületen belül egy összesen 512 m hosszú, kiépített kötélpálya található, a víz alatt pedig egy teljes repülőgép roncs, amforák és néhány meglepetés látványosság.

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide