Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Korszerűsítik a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumát

2018. 09. 08. 08:08
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A Zalakarosi Fürdő több mint 60 éves múltja során alig akadt olyan év, amikor ne fejlesztette volna szolgáltatásait. A sort a több mint 25 éves gyógycentrum kupolás medenceterének teljes körű rekonstrukciójával folytatják.
A fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón Cziráki László, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a felújítás, melyet 642 millió forintos saját forrásból fedeznek, 2018. október elején indul, és jövőre fog befejeződni.
A fürdő egyik legimpozánsabb épületrésze, a gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kertkapcsolatban álló gyógykert mindig a fürdő egyik zászlóshajója volt. A teljes rekonstrukció során megőrzik eredeti stílusjegyeit, az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, de új tetőszerkezet épül, kicserélik a nyílászárókat, új burkolatot alakítanak ki, és megújul a fogadótér és az ahhoz tartozó vizesblokkok.  
Korszerűsítik a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumát
A gyógycentrummal közvetlen kapcsolatban álló gyógykertben is megújulnak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, de az épület vendégek által nem látható részei is teljes felújításon esnek át. Az építési munkálatok alatt a fürdő valamennyi részlege zavartalanul látogatható marad.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Az Év Fürdője közönségszavazáson, a legnagyobb, országos ismertségnek örvendő fürdők kategóriájában ezüstérmes lett a Zalakarosi Fürdő, a beruházás lezárulásával, 2019-ben pedig az a céljuk, hogy az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanúsítványát is megszerezzék.