Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Martfű is hivatalos gyógyhely lehet

2015. 08. 11. 20:32
Forrás: Turizmus.com
Fürdőzés
A természeti környezet, a Tisza-part, a gyógyvíz, a nemrég beüzemelt gyógyászati központ – a kisvárosban minden adott ahhoz, hogy kiérdemelje a gyógyhely címet – így véli Papp Antal polgármester és Tomasovszky László, a Martfű Termal Spa Gyógyászati Központ, Uszoda és Gyógyszálló tulajdonosa.
Ha egy település elnyeri ezt a címet, új lehetőségek nyílnak meg előtte. Az elmúlt években kinőtte a város a szállodát, egyes ünnepi rendezvények és sportesemények idején már kevésnek bizonyul a szobák száma.
Tíz-tizenöt éve még csak a halódó, később újra felfejlődő cipőipar jelentett itt munkalehetőséget, de a szálloda megnyitásával, majd fokozatos fejlesztésével a munkahelyek száma is nőtt. Amióta pedig két éve a gyógyászati részleg is belépett – évente több ezer, OEP támogatott gyógykezeléssel – olyan szakmák képviselőire is szükség lett a városban, akikre addig nem.
A város vezetése és a gyógyászati központ tulajdonosa bízik benne, hogy megkapják az országos gyógyhely címet – ez nem rövid folyamat, hiszen számos feltételnek kell megfelelni, amit szakemberek kontrollálnak – hiszen így új források nyílnának meg, és tovább fejlődhetne a város és vele együtt a szálloda.
A fejlesztési tervek között szerepel egy nappali kórház nyitása is, ami igaz, hogy nem turisztikai jellegű beruházás, de a gyógyjelleget erősíti, ráadásul a környékbeli betegeknek nem kellene órákig utazniuk Budapestre, ahol nagyon hosszú a várólista.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem