Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Melegen ajánljuk – a legforróbb fürdők az ország öt pontjáról

2017. 12. 13. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Szerencsénk van, ha hazánkban igazán „forró” fürdőzési lehetőségeket keresünk, hiszen Magyarországon több helyen is találunk 38 fok feletti vízzel feltöltött medencéket, amelyekben akár 5-6 perc is csodát tesz. Válogattunk néhányat.
Mielőtt belekezdenénk a felsorolásba, fontos megemlíteni, hogy az igazán meleg fürdő – betartva a helyi fürdőzési szabályokat – nemcsak kellemes, testet-lelket átmelegítő élményt nyújt, de nagyon egészséges is. Vannak olyan előnyei a forró fürdőnek, amit mindannyian ismerünk, ilyen például a nyugalomra, relaxációra való befolyása. Amit viszont nem biztos, hogy mindenki tud, például hogy nyugtat és segíti az alvást és vele együtt csökkenti a stresszt és a szorongást. Bizonyos kutatások szerint a cukorbetegségben szenvedőknek is jót tesz, de enyhén magas vérnyomás esetén is ajánlott. Migrén és makacs fejfájás esetén is érdemes egy próbát tenni a meleg vizű fürdőben, sok esetben ugyanis megoldást jelent a problémára. 38-40 fokos vízzel feltöltött medencéket az ország szinte minden tájegységén találunk. A hazai termálkincsnek köszönhetően a legtöbb helyen bőven hűteni kell a vizet ahhoz, hogy „fogyasztható” legyen. Nagyon fontos, hogy mindig betartsuk a helyi szabályokat. Mindenhol ki van írva, hogy hány percet ajánlott egyszerre a meleg gyógyvízben tölteni. Ne lépjük túl ezeket az időkorlátokat, fürödjünk inkább többször, kevesebb ideig. Két fürdőzés között ki lehet próbálni a többi medencét, a pihenőt, a wellness részleget.
A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő wellness részlegben találunk egy 38-40 fokos gyógymedencét is. A fürdőben folyamatos fejlesztések zajlanak. 2011-ben adták át a szaunavilágot, ahol a hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aroma kabin és sókabin áll a vendégek rendelkezésére. A szaunázás utáni felfrissülést a jégkút és a merülőmedence szolgálja. Ezek mellett jakuzzi és terápiás medence is igénybe vehető a fürdőben. Az új, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő minden korosztály számára biztosítja az igényeknek megfelelő élményelemeket: pezsgőágyak, hidromasszázs fülkék, csésze alakú pezsgőmedence, nyakzuhatagok, sodró folyosó, hullámmedence és 3 csúszda is várja a fürdő vendégeit.
Melegen ajánljuk – a legforróbb fürdők az ország öt pontjáról

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő
Szegeden, a Napfényfürdő Aquapolisban is 38-40 fokos vizet ígér a legmelegebb medence. A négy évszakos vízi városban a belső élménymedence térben sodrófolyósok, zuhatagok, pezsgőágyak és egyéb élményelemek várják a fürdőzőket. A belső élménymedencéhez kiúszóval kapcsolódik a külső wellness medence. Az élménymedence tér déli oldalán üvegezett falfelület biztosítja a vizuális kapcsolatot a szabadtéri strand és létesítményei felé. A fürdőben kialakítottak egy exkluzív csendes wellness részleget, mely tökéletes kikapcsolódást biztosít mindenki számára. Ebbe a különleges relaxációs zónába csak 16 éven felüliek léphetnek be, biztosítva ezzel a nyugodt környezetben történő pihenését.
Melegen ajánljuk – a legforróbb fürdők az ország öt pontjáról
Napfényfürdő Aquapolis
Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörményben szintén 38-40 fokos medencékkel vár minket. A fedett fürdő 2007 januárjától működik, és mintegy 1000 m2 -en várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. Egy gyermek-, három gyógy-, egy gyógytorna- és egy szauna merülőmedence áll a fürdőzők rendelkezésére. Szaunák és gőzkamra is várja a testi és leki megújulásra, a természetes felfrissülésre vágyókat. A fedett fürdőhöz tartozik egy kültéri gyógymedence is. A Bocskai Gyógyvíz jodidos, bromidos, fluoridos, nátriumkloridos összetétele kiválóan alkalmas reumatikus, ízületi bántalmak, nőgyógyászati és pajzsmirigy problémák kezelésére.
Melegen ajánljuk – a legforróbb fürdők az ország öt pontjáról
Bocskai Gyógyfürdő
Budapesten a Rudas Gyógyfürdő és uszoda kínálja a legmelegebb, 42 fokos vizet. A fürdő épületének fő magja és egyben alapja a mai napig a török fürdő nyolcszögletű medencéje és a félgömb kupolával fedett nyolc oszlopos medencetér. A török fürdőhöz eredetileg tartozott egy nagy előcsarnok is, ahol a vendégek átöltöztek, teáztak, pipáztak és kávéztak. Napjainkban a 36 fokos nyolcszögletű medence mellett egy 28, egy 30, egy 33 és egy 42 fokos termálmedence, illetve egy 16 fokos merülő várja itt a mártózni vágyókat. Ehhez kapcsolódik kettő gőz és három hőlégkabin is. 2014-ben a török fürdő egy modern wellness részleggel lett gazdagabb. Az új földszinti medenceterében két közepes méretű - egy 36 fokos és egy 32 fokos ülőmedence, - illetve két kisebb - egy 42 fokos gyógy- és egy 12-14 fokos merülő medence várja a fürdőzőket. Ezt a területet az uszodából közvetlen átjárással lehet megközelíteni. A tetőteraszon pedig egy télen-nyáron üzemelő termálvizes jakuzzi kapott helyet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a fővárosra.
Melegen ajánljuk – a legforróbb fürdők az ország öt pontjáról
Rudas Gyógyfürdő
Barcsra látogatva egyedülálló fürdőzési élményekben lehet részük. A kis város Somogy Megye déli részén, a Dráva partján található. A környéken terül el a Duna-Dráva Nemzeti Park is, amely érintetlen környezetével és egyedi élővilágával azonnal belopja magát látogatói szívébe. Barcs egyik ékessége gyógyvize, és az arra épülő fürdője. A méltán híres helyi gyógyvíz 1317 méterről tör fel a föld mélyéből, 55 fokos és értékes ásványi anyagokat tartalmaz. A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ a térség egyik legkorszerűbb fürdője, ahol elbűvölő környezetben pihenhetnek és gyógyulhatnak a vendégek. A fedett részben található medence egész évben várja a látogatókat, köztük egy 40 fokos gyógymedence is. A fürdő Rekreációs Központja számos szolgáltatás biztosít a családok, a fiatalok és a gyógyulásra váró látogatók számára. A wellness-részlegben pedig szaunák, infraszauna, gőzkamra Kneipp-taposó, hidegkamra és pezsgőfürdő is található.
Melegen ajánljuk – a legforróbb fürdők az ország öt pontjáról
Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ
A nemrég megújult Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőben is kellemes, 40 fokos vízben melegíthetjük meg átfázott csontjainkat. A létesítményben egy 36 fokos termálmedence, egy 36-40 fokos gyógymedence, egy 30 fokos tanmedence, egy 28 fokos úszómedence és egy 32 fokos pezsgőfürdő szolgálja a fürdőzők kikapcsolódását. A gyógyfürdőben továbbá wellness-, fitnesz és alternatív gyógyászati szolgáltatások várják a látogatókat. Továbbá bachvirág terápia, kineziológia, íriszdiagnosztika, gerincgyógyászat, yumeiho és nyirokmasszázs, iszappakolás, vízsugármasszázs, aerobic, step-aerobic, kondicionáló terem áll a vendégek rendelkezésére.
Melegen ajánljuk – a legforróbb fürdők az ország öt pontjáról
Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő
Nyitókép: Bocskai Gyógyfürdő (fotó: Horváth Tamás)

Szóljon hozzá