Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Mosonmagyaróvár is gyógyhely lenne

2015. 12. 16. 08:46
Forrás: Termál Online
Fürdőzés
Mosonmagyaróvár is szeretné megszerezni a gyógyhelyminősítést.
A mosonmagyaróvári önkormányzat kezdeményezi a helyi termálfürdő környékének a gyógyhellyé történő nyilvánítását – idézi a Kisalföld napilapot a Termál Online. Jelenleg 20 gyógyhely található az országban. Legutóbb Kiskunmajsa kapta meg a címet, de Kiskunhalason is tervezik, hogy pályáznak erre a címre.
Mosonmagyaróváron 1966-ban találtak termálvizet, amit 1967-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. A fürdő jelenleg magántulajdonban van és két nagyobb szálloda is működik mellette. A Kisalföld cikkében megemlítik, hogy van egy másik termálkút is a városban, amelynek a vizével régebben a helyi kertészet üvegházait fűtötték, ám ennek a – magántulajdonban lévő – kútnak a vize jelenleg kihasználatlanul a Mosoni-Dunába ömlik.
A város nevét belföldön még talán nem sokan kapcsolják össze a termálfürdőzéssel, viszont az osztrák és a német vendégek nagyon kedvelik a mosonmagyaróvári fürdőt. Erre utal, hogy a külföldi vendégéjszakák száma tekintetében tavaly Mosonmagyaróvár volt a hetedik legnépszerűbb termálfürdős település.
A város a termálfürdő, a Karolina Kórház és a Vízpart utca által határolt területet gyógyhellyé történő nyilvánítását szeretné elérni.
Mosonmagyaróvár
Látnivalók
Megközelítés
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyári füdőtippek

Tombol a nyár! Élvezze a strandmedencék, csúszdák, a melengető termálvíz, a kényeztető wellness kezelések és a széleskörű gyógyszolgáltatások különleges hatását! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem