Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Nemzetközi elismerést kapott négy magyarországi fürdőhely

2017. 05. 09. 19:09
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Nemzetközi EuropeSpa elismerést kapott négy magyarországi fürdőhely; a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a Hévízi Tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, illetve a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda.
Az Európai Gyógyfürdők Szövetségének (ESPA) kezdeményezésére létrejött minősítés célja, hogy átláthatóságot biztosítson az európai gyógyfürdők világában, elősegítse a megbízható szolgáltatók kiemelését a versenytársak mezőnyéből, megkönnyítve a fogyasztói döntések meghozatalát, és a látogatók részére garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás minőségére a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalon.
Idén az elismerést a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a Hévízi Tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, illetve a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda kapta meg.
A Büki Gyógyfürdő Zrt.-t 2017 februárjában vette górcső alá az Európai Fürdőszövetség.  A fürdőhelynek a szövetség által meghatározott, sokrétű vizsgálat sorozaton kellett átesnie, melynek során a független bizottság szakemberei minden területen kellő figyelemmel és precizitással jártak el: a gyógy-, wellness- és étkeztetési szolgáltatások mellett a műszaki állapotot is felmérték.
Nemzetközi elismerést kapott négy magyarországi fürdőhely
Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum
Az egyedi összetételű gyógyvízkinccsel rendelkező, idén fennállásának 55. jubileumát ünneplő Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Európa-szerte ismert gyógyfürdővé vált. Ennek a hírnévnek a megpecsételését jelenti a most elnyert EuropeSpa Med kitüntetés, mely a vendégek felé azt az üzenetet közvetíti, Bükfürdő a nemzetközi piacon is elismert gyógyhelynek számít.
A Széchenyi fürdő idén elsőként a budapesti gyógyfürdők sorában megszerezte a „EuropeSpa” minősítést „Thermal spa” kategóriában. A Magyar Termék Nagydíjas Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője, amely 1909-től 1913-ig épült, klasszicista stílusban. A Széchenyi Gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából, 1246 méter mélyről 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. Az éves szinten több mint 1,5 millió vendéget fogadó Széchenyi Gyógyfürdő, mint Európa legnagyobb műemlék- és gyógyfürdője, 2010 óta négy, összesen közel 5 milliárd forint értékű, jelentősebb felújításon esett át.
Nemzetközi elismerést kapott négy magyarországi fürdőhely
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
 A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Észak-Magyarország egyik legkedveltebb gyógyfürdője. Népszerűségét folyamatos fejlesztéseinek is köszönheti. 2017 elején megnyílt vadonatúj élményfürdője, idén augusztusra 5 óriáscsúszdából álló csúszdapark átadását is tervezik mezőkövesdi fürdőben.
Nemzetközi elismerést kapott négy magyarországi fürdőhely
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő
A Hévízi Tófürdő a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A többezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrása táplálja. A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt kicserélődik.
Nemzetközi elismerést kapott négy magyarországi fürdőhely
Hévízi Tófürdő
Az átadó ünnepségre 2017. május 5-én, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban került sor, mely eseményen részt vett Joachim Lieber, az ESPA Európai Fürdőszövetség tiszteletbeli főtitkára, valamint Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója is.

Szóljon hozzá