Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Remek fürdőket találni útban Bécs felé

2017. 10. 10. 19:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A bécsi városnézést érdemes összekötni egy kis wellnesszel, fürdőzéssel is, akár Bécsben, akár valahol útközben, vagy egy kis kerülővel beiktatott fürdőkomplexumban. Hogy melyik fürdőt próbáljuk? Van néhány tippünk!

Jön az őszi szünet, nyakunkon az októberi hosszú hétvége. Ilyenkor a legtöbb család beiktat egy kis őszi lazítást, sokan indulnak az osztrák főváros felé is egy hosszú hétvégére.

 

A legnagyobb Bécsben – Therme Wien

Bécs kénes gyógyforrásai már a rómaiak idejében is kedveltek voltak, az itt letelepedő hódítók ugyanúgy használták és élvezték a helyi adottságokat, mint Magyarországon. Ezek „modern kori” kihasználására hozták létre 1974-ben Bécs déli részén az Oberlaa gyógyfürdőt, amelyet később átalakítottak, Európa egyik legmodernebb fürdőkomplexumát építették fel, 2010-ben adták át a mai Therme Wient, a Bécsi Gyógyfürdőt, ahol 26 medence, 24 szauna- és gőzkabin, 2500 fekvőhely és 6000 m2-es wellness-terület várja a látogatókat. A komplexumot számos nemzetközi díjjal kitüntették és a legjobban értékelt fürdők között szerepel a közösségi utazási portálokon is. A fürdőzés mellett a pihenésről, szépülésről és ellazulásról is gondoskodnak, a beauty és spa részlegen rengeteg szolgáltatás várja a fürdőzőket. A fürdő területén találunk többek között aromakabint vízágyakkal, romantikus barlangmedencét, de itt hozták létre Ausztria első gyógyfürdő-könyvtárát, mely mellett egy hangoskönyv-terem és egy mozi tesz eleget minden kívánságnak.
Remek fürdőket találni útban Bécs felé
Therme Wien

Óriási üvegtető – Römertherme Baden

A Bécstől 20 km-re található római termálfürdőben a hagyományos gyógykúrák mellett modern wellness létesítmények szolgáltatásait is igénybe vehetik a látogatók. A badeni kéntartalmú természetes gyógyvíz elsősorban mozgásszervi panaszok kezelésre kiváló. A zöld kültéri környezetben éppúgy lehet relaxálni, mint a világos beltérben – amit Európa legnagyobb összefüggő üvegteteje fed be. A hagyomány és a modern wellness 3500m2-en találkozik itt egymással. Ahol már a régi rómaiak is élvezték a fürdőzést, ott a mai kívánalmaknak is minden megfelel a medencékben, szaunákban, fitneszteremben és az étteremben. A Römertherme Baden különféle tanfolyamokat kínál, a babaúszástól a gyermekúszáson át egészen az vízi tornáig.
Remek fürdőket találni útban Bécs felé
Römertherme Baden

Fürdő a természetben – St. Martins

A Fertő tó felé tett kerülővel a természeti környezet és a nemzeti park „kellős közepén” lazíthatunk, a tó közvetlen szomszédságában, a Fertő-Fertőzug nemzeti park szélén, Európa egyik legvarázslatosabb és leglátványosabb természeti környezetében találjuk a St. Martins élményfürdőt. Igazi ínyenceknek való szuper színvonalas fürdő, ahol exkluzív környezetben pihenhetünk és indulhatunk útnak a fürdő mellett haladó turista útvonalak valamelyikén. A St. Martins termálfürdő rendkívül tágas wellness oázissal, napfényes fürdőrészleggel és öt különböző szaunával, valamint gőzfürdővel várja a kikapcsolódni vágyókat.
Remek fürdőket találni útban Bécs felé
St. Martins termálfürdő

Szombathely felé – Tarcsafürdő

A Szombathelytől körülbelül 50 kilométerre fekvő Bad Tatzmannsdorf, azaz Tarcsafürdő is megér egy hétvégi kiruccanást. Fantasztikus környezet, magas színvonalú szolgáltatások és több mint 2000 m2 vízfelület vár minket a komplexumban. A fürdő különlegessége a tóban kialakított termálmedence, amely 36°C-os hőmérsékletével, a hozzá tartozó vízesést imitáló fúvókákkal és a hangulatos esti fényjátékokkal szinte elvarázsolja a fürdőzőket. A szaunázás szerelmeseit 16 szauna, ebből 5 termál szauna várja Bad Tatzmannsdorfban. A sokféle szauna élmény között ki lehet próbálni a tószaunát, ami egy burgenlandi specialitás sok náddal és szalmával. A fürdő- és szauna részleg mellett a termálfürdő vendégeit egy ingyenes wellness részleg, a sport szerelmeseit pedig a termálfürdő közelében található futó-, bicikli-, golf és teniszpályák várják.
Remek fürdőket találni útban Bécs felé
Bad Tatzmannsdorf

Már határon innen – t.Gotthard Spa & Wellness

Akik dél felé indulnak Bécsből, azoknak érdemes útba ejteni Szentgotthárdot is. A szentgotthárdi élményfürdő egész évben fogadja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. A fürdőben többféle medence, wellness szolgáltatások és sportolási lehetőségek várják a vendégeket. A gyönyörű mediterrán hangulatú – pálmafákkal és egzotikus növényekkel körülvett – környezetben a legkorszerűbb spa, wellness- és gyógyfürdő szolgáltatások vehetők igénybe. A komplexumban úszómedence, élménymedencék, termálmedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, többféle csúszda, szaunapark, merülő medence, pezsgőfürdő és egy klasszikus római fürdősor szolgálja a fürdőzők pihenési és szórakozási igényeit.
Remek fürdőket találni útban Bécs felé
St.Gotthard Spa & Wellness
Nyitókép: Therme Wien

Szóljon hozzá