Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Termálfürdők a legszebb téli hegycsúcsok között

2017. 11. 23. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A hósapkát viselő hegyek akár már most, a síszezon előtt is fantasztikus látványt nyújtanak, a domborulatok pedig gyönyörű kirándulásokat ígérnek a legbátrabb túrázók számára, utána pedig mennyei élvezet elnyújtózni a helyi termálfürdő forró vízben.
Korábbi cikkünkben Ausztria és Szlovénia hegycsúcsa körül nézelődtünk, ezúttal Lengyelország és Szlovákia hófedte vidékein találtunk pompás fürdőket.

Terma Bania – Lengyelország

A Terma Bania a lengyel Tátra egyik legújabb fürdőkomplexuma, alig négy évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt, Zakopanétól nem messze. Az egész éven át nyitva tartó fürdő már megjelenésében is gyönyörködtet, tájba simuló építészeti megoldásai, lépcsőzetes medence rendszere és zöld növényekkel beültetett teteje egyedülálló a térségben.
Termálfürdők a legszebb téli hegycsúcsok között
Terma Bania 
Egyedi élményt jelent télen, hiszen közvetlenül a sípályák mellé telepítették, így a meleg vízben ülve gyönyörködhetünk a téli táj szépségében, este pedig a kivilágított pályák mellett, a hóban levő medencében lazíthatjuk ki izmainkat. A fürdőben használt termálvíz 2500 méter mélyről tör fel 72°C-osan, melyet a vendégek többféle medencében, akár 34°C-osan is élvezhetnek. A fürdőt két részre „hangos” és „csendes” zónára osztották. Így különítették el a bulizni, szórakozni vágyókat és a pihenésre, relaxálásra áhítozókat. 

Szklenofürdő – Szlovákia

Szklenófürdőt a világ kulturális örökségének részétől, Selmecbányától 12 km-re, Közép-Szlovákia völgyében, a Selmeci hegység lábánál találjuk.  A fürdő része a Parencia gyógyfürdő, amely egyedülálló természeti képződmény, itt közvetlenül a 42 °C hőmérsékletű gyógyvíz forrásánál, a barlangban fürdőzhetnek a látogatók.
Termálfürdők a legszebb téli hegycsúcsok között
Kúpele Sklené Teplice
A fürdő területén 5 gyógyház is található, ahol hidroterápia, elektroterápia, mágnes terápia, pakolások, inhaláció és egyéb kezelések várják a vendégeket. Szkelnófürdőn a barlang mellett nyáron nagymedencét, télen aromaszaunát, finn szaunát, zuhanyoázist, infraszaunát, tepidáriumot, szoláriumot, sóbarlangot, fitnesztermet, masszázsszéket, masszázst, víz alatti masszázst, örvényt és ózonterápiát is igénybe lehet venni. 
Termálfürdők a legszebb téli hegycsúcsok között
Kúpele Sklené Teplice

Tatralandia – Szlovákia

Gondolták volna, hogy ha sós tengervízre vágyunk, a Tátra hegyvonulatai felé is érdemes elindulnunk? Egy fantasztikus, modern vízi paradicsom vár minket a magyar határtól körülbelül 150 kilométerre. A Tatralandia Aquaparkot Szlovákia ásványvizekben egyik leggazdagabb vidékén Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) közelében, az Alacsony-Tátrában kell keresnünk. A Tatralandia  aquapark alapja az a termálvízforrás, melynek köszönhetően több mint 2500 m mélységből fakadó 60°C-os víz tör a felszínre.
Termálfürdők a legszebb téli hegycsúcsok között
Aquapark Tatralandia
Nagyon különleges összetételű vizet találunk itt, amely részben tartalmazza az annak idején itt elterülő őstenger vizét, mely a Liptói medencét borította már 40 millió évvel ezelőtt. A medencék vizét valódi tengeri sóval egészítik ki, melyet tengervíz párologtatásával nyernek. A tengeri sót a medence vizében feloldják, klór helyett használják fertőtlenítésre. Ennek köszönhetően a víz egészségesebb, tisztább, áttetszőbb és hatásosabb a bőrre, ezen felül természetes antiszeptikus hatású, elpusztítja a mikroorganizmusokat, gyógyítja a bőr betegségeit, nem szárítja a bőrt, nem irritálja a nyálkahártyát, nem csípi a szemet, ezért a legkisebb úszók számára is kiválóan alkalmas.
Termálfürdők a legszebb téli hegycsúcsok között
Aquapark Tatralandia
Nyitókép: Terma Bania
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem