Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Tippek a változatos fürdőzés jegyében

2022. 10. 20. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Azért, mert itt a hűvösebb idő és közelítünk a tél felé, a fürdőzési programunk egyáltalán nem kell, hogy szürkébbé és unalmasabbá váljon, sőt! A téli időszakra is rengeteg állandó „programot” kínálnak a termálfürdők, melyekkel kiegészíthetjük a gyógyvíz nyújtotta csodás élményt. Íme néhány ötlet!

Szaunaprogram – forró kikapcsolódás

Hideg időben a szauna elengedhetetlen az egészség megőrzése és bőrünk karbantartása érdekében, nem is beszélve arról, a didergés után milyen jól esik az embernek a szauna forró levegője. Érdemes utánanézni, hogy kedvenc fürdőnkben tartanak-e szauna programokat és ha igen, feltétlenül nevezzünk be egyre. A szaunaszeánsz a jó hangulat és a jó közérzet "szellemét" idézi meg a száraz-, illetve gőz szaunában. Minden szauna szeánsz ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, ezzel garantálva a vendégek akklimatizálódását. Igyekszik személyre szabott ventilációt biztosítani, a vendégek körül szauna zászlója és törölközője segítségével kavarja a forró levegőt. Ezen kívül a szaunamester igyekszik minden, a szaunázást érintő kérdést megválaszolni, illetve felügyeli a szaunarészleget és ellenőrzi, hogy minden vendég betartsa a helyes és higiénikus szaunázás szabályait. Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki, aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Ezt követi a lehűlés, majd pihenés, relaxáció.
Tippek a változatos fürdőzés jegyében

Masszázs minden időben – télen a bőrünk szépségéért

Egy jó masszázs mindig jót tesz az embernek, de ha a téli időszakban a megfelelő szolgáltatást választjuk ki, a hideg időben szürkébbnek és élettelenebbnek tűnő bőrünkön is sokat javíthatunk. A legtöbb fürdő és wellness szálloda kínál kifejezetten „téli” masszázsokat, melyeket érdemes kipróbálni. Hidegebb időben ugyanis nem csupán a hűvösebb hőmérséklettel, a széllel és az alacsony páratartalommal kell megküzdenie bőrünknek, de a kinti hideg és a benti meleg okozta hőmérséklet-ingadozás is megviseli. Mindezeken túl számolnunk kell azzal is, hogy a hidegben lassabbá válik a bőr megújulása, ennek következtében gyakori a bőrkiszáradás, az arcpír, a viszketés vagy a hámlás. Ezeken segíthetnek a sűrű krémekkel vagy aromás olajokkal történő masszázsok, vérkeringést fokozó, meleget adó kezelések, melyek szebbé és ezzel együtt elégedettebbé és üdébbé varázsolnak a hideg időben.
Tippek a változatos fürdőzés jegyében

Sószoba – a nátha elleni harc bástyája

Egyre több hazai fürdő és wellness komplexum kínálatában szerepel a sóterápia szolgáltatás. A sóterápia napjainkban egyre szélesebb körben elterjedt megelőzési és kezelési megoldás, hiszen számos jótékony hatást fejt ki szervezetünkre. A természetes sóbarlangokat legtöbbünknek nem áll módunkban rendszeresen felkeresni, de szerencsére a barlangok mintájára létrehozott száraz és nedves sószobák egyre több helyen várják a gyógyulni vágyókat. A helységek légterében jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. A sóterápia nemcsak a légúti betegségek kezelésében hatékony. A só jótékony hatásait egyre gyakrabban alkalmazzák az anyagcserezavarral küzdő, valamint bőrgyógyászati problémákkal rendelkező betegek kezelésében is, de a sós kezelés a magas vérnyomás csökkentésében is jó eredményeket produkál. Az országban egyre több helyütt működnek sószobák, de nagyon sok termálfürdő vagy termálhotel is kínál lehetőséget a különleges terápia kipróbálására.
Tippek a változatos fürdőzés jegyében

Floating – a munkahelyi stressz elűzésére

A nyár végével a munkahelyi megpróbáltatásokat és a családi rohanást is nehezebben viseljük. A feladatok is megsokasodtak és a rosszabb időben bizony kevesebb a lehetőség lazításra, egy-egy fél órányi „lopott” kikapcsolódásra. Ilyenkor érdemes kipróbálni a floating spa, a vízben lebegés élményét. A float spa esetében a lebegés alapját a float tartályban lévő magas só koncentrátumú víz adja, melynek köszönhetően a testünk mozgás nélkül sem süllyed el, hanem könnyedén a vízfelszínen lebeg. Ezt a világszerte elterjedt relaxációs módszert egyaránt használják teljesítményre sarkallt sportolók, túlhajtott üzletemberek, vizsgaidőszakban frissülni vágyó hallgatók, kimerült kismamák, vagy csak a kikapcsolódni vágyók. Az orvostudományban is egyre jobban terjed a különféle betegségek lebegéssel való kiegészítő kezelése. A lebegés továbbá serkenti a vérkeringést, növeli a szállított oxigén mennyiségét, ezért gyakran veszik igénybe ülőmunkát végzők, illetve hosszú repülőút után is ajánlott a trombózisveszély elkerülésére.
Tippek a változatos fürdőzés jegyében

Éjszakai fürdőzés és medence party – lazítás a hétvégén

A heti munka és stressz után nincs is jobb, mint egy éjszakai fürdőzés, vagy buli a medence partján. Ne higgye senki, hogy ezeknek a partyknak az ideje télre leáldozott. Több fővárosi és vidéki fürdőben kínálnak éjszakai fürdőzési lehetőséget és sok fürdőben szerveznek időszakosan hétvégi medence partykat is, ahol a langyos vízben zenével, filmmel, koktélokkal feledhetjük a kinti zord időt és szürkeséget. Érdemes figyelni a fürdők weboldalán az információkat. Ebben a cikkünkben mi is összegyűjtöttünk néhány lehetőséget.
Tippek a változatos fürdőzés jegyében
Fotók floatspa.com, Zalakarosi Fürdő - éjszakai fürdőzés

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...