Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Karosi tavasz - Aktív pihenés az egész családnak

2020. 02. 18. 13:51
Forrás: termalfurdo.hu
Hotelvilág
Zalakaroson egész évben változatos programok várják a látogatókat, de igazán pezsgővé akkor válik az élet a településen, amikor szabadtéri rendezvények is vannak. A friss levegő, a csodás táj, a helyiek kreativitása és kedvessége, a tavaszi napsugarakkal karöltve, mindenkinek pompás időtöltést ígér.

Két keréken minden jobb

Az idén már januárban egyértelművé vált, hogy Zalakaroson 2020 a bringások éve. Idén hazánkon teker végig a Giro d'Italia mezőnye, s mivel a Karos Spa előtt is elsuhannak a versenyzők, a start előtt 100 nappal a verseny színébe, rózsaszínbe öltözött a szálloda.
Persze nem csak a profiké a két keréken száguldás élménye! A Tour de Zalakarosra, ami idén június 19. és 21. között kerül megrendezésre, hivatásos versenyzők mellett amatőrök is nevezhetnek, sőt az idén a gyermekeket külön pályán várják egy izgalmas megmérettetésre. A bringás verseny nevezőit a Karos Spa játékkal várja, azok, akik indulnak a versenyen és náluk éjszakáznak, visszanyerhetik a szállás árát. És ha valahol, hát a szálló wellness részlegén biztosan regenerálódnak majd a fáradt izmok.
A Karos Spa a Giro d'Italia fényeiben
A Hotel Karos Spa a Giro d'Italia színeiben

Májusi élmények

Zalakaroson a május a gyermekeké! A hónap közepén (május 16-17.) GYEREKarosra – Gyermekfesztivál várja a legkisebbeket. A Gyógyfürdő téren a kicsiknek szóló koncertek, kreatív foglalkozások, bohóc és persze ugrálóvár is várja a családokat. A szállást érdemes már most lefoglalni, a Karos Spa a megszokott magas színvonalú szolgáltatásokkal (gyermek felügyelet, játszószoba, játszótér stb.) készül.
Idén a gyermeknap egyben Pünkösd vasárnapja. Vagyis dupla annyi okunk van kikapcsolódni családostul. Zalakaroson pedig gondoskodnak arról, hogy igazán jól érezze magát mindenki. Szintén a Gyógyfürdő téren várja színes kavalkád a család apraját és nagyját. Kirakodó vásár, kreatív foglalkozások, zenés programok: operett és gyermekkoncertek, valamint pünkösdi király választás teszik még élvezetesebbé május utolsó napjait.
A Karos Spa is készül erre az alkalomra. Aki itt tölti az ünnepet, az 30-án A Dal című műsorból jól ismert Singh Vikit láthatja, hallhatja élőben, vasárnap pedig Pünkösdi Bál várja a táncoslábú, szórakozni vágyó felnőtteket, a Fantasy zenekar húzza majd a talpalávalót.

Hatalmas csobbanás

A zalakarosi fürdő méltán népszerű élménymedencéivel, minden kicsinek biztonságos szórakozást biztosító gyermek részlegével, ahol a vízicsaták és a csúszdák garantálják a felhőtlen kacagást. A fürdő a szaunázás szerelmeseire is gondolt, hiszen a kétszáz (!!!) fő befogadására képes szaunavilág szinte minden - ma ismert - lehetőséggel rendelkezik. Aki a finn szauna helyett inkább gőzkabinra vagy infraszaunára vágyik, megtalálja. Az aroma szauna is hívogató, ahogyan a pihenőhelyek is. Hiszen egy jól sikerült felöntés után, amelyet a fürdőben képzett és tapasztalt szaunamesterek vezetnek, jólesik elnyúlni a fűtött padokon, relaxálni, olvasgatni kicsit a pihenésre kialakított terekben. A zalakarosi fürdő egész napos elfoglaltságot kínál a család minden tagjának. 

A környék is gyönyörű!

A visszatérő vendégek gyakran hangsúlyozzák, hogy nemcsak a város, hanem a környéke is csodálatos és rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál. Hévíz és Keszthely közelsége olyan kulturális programokat tesz elérhetővé, mint a Balatoni Múzeum látogatása, a Hévízi Muzeális gyűjtemény vagy a méltán híres Festetics-kastély. A természet szerelmesei még több lehetőségből válogathatnak. A  Véderdő egzotikus fáival, Hévíz pedig a tó tavirózsáival kínál felejthetetlen élményt azoknak a családoknak, akik szívesen csodálkoznak rá a természet szépségeire. A helyi pincék pedig a felnőttek szórakozását biztosítják, a település mellett található Szőlőhegy Pincesor és a Zalakarostól alig 40 kilométerre található Egregyi szőlőhegy és pincesor is érdemes a felfedezésre. Egy jóleső séta és finom borok várják a látogatókat. Érdemes felfedezni a zalai dombság palackokba zárt ajándékait is. 

Előszezonban a legjobb

Zalakaros és kiemelten a Karos Spa a legjobb választás, ha az előszezonban szeretnénk pihenni. Itt ugyanis az időjárás szinte biztosan nem teszi tönkre a napjainkat, ráadásul ilyenkor mérsékeltebbek az árak is. Ha jó az idő, sétálhatunk és játszóterezhetünk, ha pedig kevésbé szerencsés az időjárás, akkor a játszószoba, a fedett fürdő és nyugodt pihenés vár azokra, akik a nyugati országrész egyik legnépszerűbb fürdővárosában töltik idejüket.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...