Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Ősszel új négycsillagos hotel nyílik Siófokon

2015. 08. 27. 19:03
Forrás: Turizmus Online
Hotelvilág
Siófokon bemutatták, hogy áll az a négycsillagosnak tervezett szállodai beruházás, amelyet, a tervek szerint, késő ősszel adnak majd át.
Az SH-Fejlesztő Kft. kivitelezésében új egészségturisztikai beruházás készül rohamléptekkel a tó partján. A Siófok Medihotel nevű legújabb szálláshely kialakításához az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi terv keretében közel egymilliárd forint támogatással járult hozzá.
A ház tulajdonképpen az alaposan lepukkant Hotel Yacht Klub teljes felújításával és kibővítésével jön létre, a régi szállodát az építkezés idejére lezárták, szobái teljes felújításon esnek át. Mellette, szorosan egybeépülve épül közben az új szárny, ahol 38 erkélyes szobát, a régiben pedig a meglévő 28-hoz még 3 szobát alakítanak ki, és közös recepcióval, lobbival, étteremmel, wellness és konferencia résszel nyílik majd meg – feltehetőleg év végéig – a teljes ház.
A házbejárással egybekötött rendezvényen Siófok alpolgármestere, Hamvas Péter elmondta, városukba 25 ezere ember él, azonban a turisztikai szezonban Siófokon közel 1 millió vendégéjszakát regisztrálnak. És épp a szezonalitás megszüntetésének egyik módja, ha olyan kínálattal rendelkezik a város, mint például a most készülő, egész évben nyitva tartó és vendégeket hozó medical hotel. Több szállodai fejlesztéshez adott a város, az állam hozzájárulást, így segítve például az Azur, a Residence és a Vértes hotelekben a megújulást. Ezen kívül Siófokon ez év áprilisában átadtak egy másik medical hotelt (ez egy ayurvédikus tematikával épült, ukrán tulajdonú gyógyhotel), majd június végén a szállodasoron egy újabb 4 csillagos szállodát. Vasúti fejlesztésről, út, illetve aluljáró építésről is hallhattunk, amely szintén megkönnyíti a városban lakók és az odaérkezők életét.
Majd a készülő hotel ügyvezető igazgatója, Waller Kornél mutatta be a beruházás részleteit. A fiatal szakember a kiváló lokációt, a tó közelségét, a két ház összeépítésének előnyeit mutatta be, és elmondta, 4 szinten, 70 szobában 205 férőhellyel bővítik a város vendégváró lehetőségét. 440 m2 lesz az épülő egészségügyi részleg (nem az OEP által finanszírozott gyógyellátásra készülnek), 360 m2-en alakítják ki a wellness részt. A ház nagy durranása pedig a legfelső szinten, lélegzetelállító panorámával rendelkező konferenciarészleg lesz, ahol 500 m2-en, össze- és szétnyitható tárgyalók, corporate helyiségek lesznek.
Eldőlt, hogy a házat a Service4you üzemelteti majd, a ház belső arculatának, kék, szürke, sárga színvilágának kialakításáért a Kroki Stúdió felel.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Szuper nyári ajánlatok Bükfürdőn!

Hűsítő medencék, színes gyermekprogramok, kiváló ételek! Élvezze a szálloda kényeztetését, amely - Bükfürdőn egyedülállóan - közvetlen átjárást biztosít a Bükfürdő Thermal & Spa-ba!Megnézem