Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Börgöndpuszta Állatsimogató

Székesfehérvár
További információ
A Börgöndpuszta Állatsimogató Székesfehérvár külterületén, a Dinnyési-fertő szélén, családias környezetben várja az idelátogató vendégeket. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Aktív időtöltés, Állatkert, állatpark

Szabadtéri


Az állatpark területén több mint 50 állatfaj található, melyek közül sokakkal közvetlen kapcsolatba is lehet kerülni. Egy nagy füves udvaron az emberek között sétálgatnak a kameruni és racka juhok, alpaka, láma, shetlandi pónik, és alig várják, hogy valaki megetesse, megsimogassa őket. Baromfik, vízimadarak, különféle ludak és hattyúk, ormányos medve, fácán, nyúl, többféle malac, kenguru, láma és kecskék is élnek Börgöndön. A nyuszi és a tengerimalac simogató a gyerekek körében igen kedvelt, de egy szép játszótér is várja a kicsiket. A páva kiterjesztett farktollait is megnézhetjük, valamint a díszes fácánokban, kacsákban és madarakban gyönyörködhetünk.
A családokon, az óvodai, iskolai csoportokon kívül nyáron a táborozókat is szeretettel várják itt.
Az állatsimogató Székesfehérváron (Börgöndpuszta), a Tó sor 5. szám alatt található. A nyitvatartási időről és árakról bővebb információ ide kattintva olvasható.

Közeli fürdő

székesfehérvári fürdőt mindenképpen érdemes kipróbálni különleges hangulata miatt. A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence, melynek 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, a gőzkabin, és az élményzuhany kapott helyet. A fürdőben általában 4-8 szaunafelöntést tartanak naponta, amit szintén érdemes kipróbálni. 

 

A fehérvári uszodában lévő 2 medence közül az egyik egy 8 pályás versenymedence, a másik pedig egy tanmedence. Az uszoda rendszeresen ad otthont úszó- és szinkronúszóversenyeknek, öttusa fordulóknak és vízilabda edzőtáboroknak. A 2018-ba felújított strandon háromcsúszdás medence és pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence várja a fürdőzőket, a gyermekmedence pedig vizes játszótérrel (spray parkkal) egészült ki.