Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Bory-vár

Székesfehérvár
További információ
Székesfehérvár talán legkülönlegesebb építménye a Bory-vár, mely az örök szerelem jelképeként épült, 36 éven keresztül.
A Bory-vár Bory Jenő tervei és ötletei alapján öltött testet, emléket emelve az alkotó művészi álmainak és hitvesi szeretetének. Kutatóként és szakemberként egyaránt foglalkoztatta a beton széles körű alkalmazása, így érthető, hogy ezt választotta a vár építőanyagául – sőt a szobrok megalkotásakor is előszeretettel nyúlt ehhez az anyaghoz. Bár a telket már az 1910-es években megvásárolta, a munkálatokhoz csak az első világháborút követően látott hozzá. A területen eredetileg szőlő, illetve gyümölcsfák álltak egy borospincével és présházzal – először utóbbit bővítette lakássá. Az apró részleteken egészen a haláláig dolgozott, a vár igazi különlegességét pedig az adja, hogy szinte az egészet a feleségével alkotta meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Székesfehérvári Bányató
A székesfehérvári Bányató 1917-ben váratlanul jött létre, amikor a magas sziklafalak között működő kőbányát egyetlen éjszaka alatt elárasztotta a víz. 
Részletek

Székesfehérvári Püspöki Palota
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Részletek

Szent István-székesegyház
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek

Országalma
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
Részletek

Hetedhét Játékmúzeum
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.
Részletek

Programajánló