Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Budenz-ház

Székesfehérvár
További információ
Az egyemeletes, copfstílusú Budenz-ház az Arany János utcában található Székesfehérváron. 
Kosáríves, kőkeretes kapujának zárókövében 1781-es évszám van. Középkori alapokon áll, pincéjében XIII. századi kutat tártak fel. Külső homlokzatán Budenz József (1836-1892) emléktábla van. A magyar összehasonlító nyelvészet neves alapítója 1858 és 1860 között lakott itt, mikor tanárként dolgozott Székesfehérváron.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szent István-székesegyház
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek

Hetedhét Játékmúzeum
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.
Részletek

Hiemer-ház
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Székesfehérvári Püspöki Palota
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Részletek

Országalma
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
Részletek

Programajánló