Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Bujtosi-tó

Nyíregyháza
További információ
A nyíregyházi Bujtosi-tó parkosított környezete tökéletesen választás az aktív kikapcsolódás kedvelőinek. A tó alkalmas vízibiciklizésre, korcsolyázásra, valamint a horgászok körében is közkedvelt helyszín. Bográcsozni és szalonnát sütni is tudunk, a gyerekeket focipálya és játszótér várja. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A nyíregyházi Bujtosi-tó mesterségesen alakult ki a Barzó-féle téglagyár agyagnyerő gödreinek helyén. A 11 hektáros területen 6 tóból álló tórendszer található, 1997-ben végzett munkálatoknak köszönhetően a tó alkalmas lett horgászásra, vízibiciklizésre, korcsolyázásra és jégkorongozásra is. A tavak között sétányokat alakítottak ki, futhatunk és biciklizhetünk a környéken. A sétányok mentén több padot találunk, ahol megpihenhetünk és megcsodálhatjuk a tájat. A tóban egy szökőkutat is építettek, amely az esti fényekben csodálatos látványt nyújt. A tó egyes részein át is kelhetünk a megépített fahidaknak köszönhetően. 
A Bujtos tórendszer egy esztétikusan kialakított, parkosított terület, mely alkalmas pihenésre és aktív kikapcsolódásra is. A tó mellett lehetőségünk van bográcsozni és szalonnát sütni, így társasággal is kitűnő választás. A horgászok számára is kedvelt helyszín, a vízben ugyanis a Magyarországon előforduló halfajok többsége megtalálható. 
Nagyszerű választás, ha családdal érkezünk. A főzőhelyektől nem messze egy szuper játszóteret és egy focipályát alakítottak ki, hogy a gyerekek se unatkozzanak. 
A vasútállomást körülbelül 3 kilométeres sétával érjük el, de buszmegálló is van a közelben, a parkolás pedig ingyenes. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...