Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Egri Road - Beatles Múzeum

Eger
További információ
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Az amerikai rock ’n’ roll őrület az ötvenes években Nagy-Britanniába is berobbant a Beatles képviseletében. A később világhírűvé váló banda fő alakja John Lennon volt, aki Liverpoolban találkozott Paul McCartneyval. Nem sokkal később George Harrison, majd Ringo Starr is csatlakozott hozzájuk – az igazi áttörést 1963 hozta el számukra. A megjelenésüket valóságos őrület és sikoltozó rajongók övezték.
A banda történetét Közép-Kelet-Európában egyedülállóként Egerben mutatják be az Egri Road - Beatles Múzeumban. A pincétől az emeletig haladva mintegy 2000 tárgyi emléket vehetünk szemügyre, amelyek gyűjtését két barát zenekar iránti szenvedélye indított el.
MTI Fotó: Komka PéterFürdőajánló
Szállásajánló

Hunguest Hotel Flóra***

Eger
Közvetlen átjárás: Egri Termálfürdő
wellnesswellness
gyógygyógy
További szállások
Közeli látnivalók
István Pince és Nemzeti Bormúzeum
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Város a város alatt
Az Egri bazilika főbejáratához vezető lépcsősor mellett nyílik a Város a város alatt kiállítóhely, a török hódoltság alatt épült egykori érseki pincerendszer bejárata. 
Részletek

Varázstorony
Az egri Eszterházy Károly Főiskola épületében található Varázstorony ad otthont hazánk egyetlen állandó kiállításának, mely a 18. század csillagászati távcsöveit és mérőeszközeit mutatja be eredeti környezetükben.
Részletek

Egri bazilika
Eger látnivalói között jelentős helyet tölt be Magyarország második legnagyobb bazilikája, a klasszicista stílusú Egri bazilika.
Részletek

Egri minaret
Eger látnivalói közül kiemelkedik az Egri minaret, mely hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő.
Részletek

Programajánló