Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Török Fürdő Eger
Nyitva van

Orvosi rendelés
Beutaló kérhető ide
Termálfürdő, Műemlékfürdő
Árak és információk

A Török Fürdő Eger különlegessége a felújított műemléki környezet és a meglehetősen ritka, radon tartalmú gyógyvíz. Az egri Török Fürdő vidéken az egyetlen fennmaradt és működő törökfürdő.

Az egri Török Fürdőt Arnaut pasa emeltette, a gyönyörű, arany kupolás fürdőben a hithű mohamedánok tisztálkodhattak és társaloghattak. Ez a csodás fürdő – többszöri felújítást követően – még mindig áll és hat medencével, magas színvonalú wellness-és gyógyászati szolgáltatással várja vendégeit.

Medencék

A Török Fürdőben a radon tartalmú gyógyvíz a medencék alját borító kövek közül tör fel: a 30°C-os Török-medence, ami a török hódoltság alatt épült, valamint a Kis és Nagy tükörmedencék, illetve a 34°C-os Pezsgőmedence alatt, mely nevét a felszálló buborékok szakadatlan pezsgése miatt kapta. Ezen kívül még egy melegvizű (36°C-os), és egy forró medence (38°C-os) található az épületben, melyeket a mai kornak megfelelő élményelemekkel (derékmasszázs és nyakzuhany) bővítettek.

Gyógyvíz

A Török Fürdőben található víz gyógyhatása a benne oldott radonnak köszönhető, mely gyulladáscsökkentő és fokozza a szervezet endorfin-termelését, így a közérzetre is kedvezően hat. Az ionizáló sugárzás a sejtek regenerációs folyamatait is előmozdítja.

Hamam

A fürdőben aromakabin, infrakabin, gőzfürdő és szauna várja a felüdülni vágyó vendégeket. A masszázskínálatban a szokásos frissítő, nyugtató és gyógymasszázsok mellett a tradicionális török hamam masszázsok is helyet kaptak. A hamam bepillantást enged a török kultúrába, és a hagyományos török megtisztulási szertartásba, mindemellett segíti a bőr megtisztulását és megszépülését, illetve a masszázs kellemesen ellazítja az izmokat.
 Az egri Török Fürdő történetéről ide kattintva olvashat érdekességeket.

 

Nézze meg az egri Török Fürdőről készült videókat!Hova kiránduljunk a környéken?

Egernek számos arca van: török, középkori, klasszicista, boros, fürdőzős, városi és egyben vidéki. Az Egri Vár egyértelműen a város egyik ikonikus eleme, amit biztosan mindenki meglátogat, ha Egerben jár. Itt található Magyarország második legnagyobb bazilikája, mely Hild József tervei alapján épült klasszicista stílusban. Az egri minaret hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő. A 40 méter magas egri minaret egyben az Oszmán Birodalom legészakibb ma is álló európai emléke. Különleges múzeumokba is betérhetünk: Tűzoltó Múzeum, Marcipánia, Varázstorony, Beatles Múzeum. A város történelméhez szorosan hozzákapcsolódik a szőlőtermesztés is, amihez számtalan program kötődik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le Török Fürdő Eger aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében