Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Fekete Sas Patikamúzeum

Székesfehérvár
További információ
A Fekete Sas Patikamúzeum Székesfehérvár belvárosának főutcáján, a gyógyszerészettörténetbe nyújt betekintést.
A múzeum állandó kiállítás keretein belül mutatja be a 18. században készült barokk patika berendezését, illetve felszerelését, e mellett természetesen történetével is foglalkozik. Az itt tett látogatásunk alkalmával megtudhatjuk, hogyan került a jezsuitáktól a pálosrendiek kezébe, és hogyan üzemelt az irányításuk alatt egészen az 1970-es évekig. A kiállítással Baumgartner Bernát asztalosmesterhez is közelebb kerülhetünk, ugyanis az itt látható asztalos-, illetve szobrászmunkák kivitelezése nagyrészt hozzá kapcsolódik. A Fekete Sas Patikamúzeum különlegessége a „Hónap tárgya” című sorozat, ahol a különböző témák régészeti, néprajzi, illetve képzőművészeti kincseivel ismerkedhetünk meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Palotavárosi Skanzen
Székesfehérvár Palotaváros városrészében, tízemeletes panelházak tövében húzódik a 80-as évek óta skanzenként megőrzött Rác utca.
Részletek

Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely
A székesfehérvári Középkori Romkertben az egykori bazilika, a középkori Magyarország szakrális központjának szabadtéri romjai tekinthetők meg.
Részletek

Órajáték
A székesfehérvári Kossuth utcában található órajáték figurái a magyar történelem legendás királyait és jól ismert figuráit ábrázolják.
Részletek

Budenz-ház
Az egyemeletes, copfstílusú Budenz-ház az Arany János utcában található Székesfehérváron. 
Részletek

Szent István-székesegyház
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek

Programajánló