Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hetedhét Játékmúzeum

Székesfehérvár
További információ
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az állandó kiállítás két gyűjteményből jött létre: Moskovszky Éva és édesanyja, Auer Erzsébet páratlan értékű, polgári játékgyűjteményéből és Réber László grafikai hagyatékából. A több mint hetven, berendezett babaszoba-enteriőr a 18-19. századi életbe enged bepillantást. A legújabb darabok az 1930-as években készültek, míg a legrégebbi babák és játékok az 1700-as évek babakészítő mestereinek munkái. A Hetedhét Játékmúzeum gyűjteményének egyik legértékesebb darabja egy Napóleon korából származó pólyás, aminek életkorát a hajviselete alapján határozták meg.
A Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérváron, az Oskola u. 2. szám alatt található. 

Közeli fürdők

A székesfehérvári Árpád Fürdő szecessziós stílusú, kupolás műemléképületben a felújítás során eredeti szépségében állították helyre a faragott kabinsort, a korabeli díszburkolatokat és stukkókat. A korhű berendezések mellett a legmodernebb technikával szerelték fel a fürdőt. Megtalálható itt a csodás mozaikkal kirakott török ülőmedence, a fényt sugárzó kupolabelső, az oroszlánfejes patkómedence, a piskóta alakú élményfürdő, a kellemes hát- és derékmasszírozók, melyek egytől egyig feldobják a fürdőzést. Az Árpád fürdő szaunavilágának használatát a fürdőbelépő ára tartalmazza. A fürdő egy infrakabinnal, két finn szaunával, és egy gőzkabinnal rendelkezik. Emellett két merülőmedence teszi teljessé a szaunázás élményét. Az Árpád fürdőben általában 4-8 szaunafelöntést tartanak egy nap. 
A székesfehérvári uszodában lévő 2 medence közül az egyik egy 8 pályás versenymedence, a másik pedig egy tanmedence. Az uszoda rendszeresen ad otthont úszó- és szinkronúszóversenyeknek, öttusa fordulóknak és vízilabda edzőtáboroknak. Az alagsorban három szauna várja a vendégeket, melyekhez két csobbanó medence tartozik. Az uszodában masszázs szolgáltatás is elérhető, továbbá a versenysport mellett a szabadidő hasznos eltöltésére több sportegyesület várja a sportolni, pihenni vágyókat egyaránt. 2018 nyarára a strand fejlesztése és felújítása  is befejeződött. Szinte az összes burkolat, közmű és zöldfelület megújult, de új medencéket is építettek. Háromcsúszdás medence és pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence várja a fürdőzőket, a gyermekmedence pedig vizes játszótérrel (spray parkkal) egészült ki. Mindemellett új padok, pergolák és 200 db napozóágy is a pihenni vágyük rendelkezésére áll.
 
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...