Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Koronás Park

Székesfehérvár
További információ
Székesfehérvár legnagyobb játszótere, a Koronás Park egy történelmi játszópark, mely a legkisebbek és a legnagyobbak számára is rengeteg izgalmas felfedeznivalót tartogat. 

Nekik ajánljuk: Családok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés

Fedett + Szabadtéri


A Koronás Park mintegy 2 ha területen terül el a Rózsaliget, illetve a Csónakázó-tó szomszédságában. A park bejárása múltbeli városnézést idéz, fás, ligetes területen várják a királyfiakat és királylányokat. 

A bejárattól balra, a középkori faluban található egy óriási fa szekér, rugós állatok, mászókák csúszdával és hinták, homokozó beépített játékeszközökkel. A játszótér központi helyén kipróbálható a lovagi torna és a vár, többféle feljutási lehetőséggel, csúszdákkal, mászókákkal, hálókkal, forgóval. A vár szomszédságában, az ún. Koronázó dombról többféle csúszdán is lejuthatnak a gyerekek. Az országalma motívuma a gumilapokon is megjelenik. Mellette több kisebb domb, amelyekben alagutakat alakítottak ki. Az óriás libikóka a főépület közelében sokak kedvence. Mögötte faragott lovakat és egy csúszkapályát is kialakítottak. A bejárattól jobbra a kisebbek kedvenc része, a barátságos mászókás-homokozós rész faragott virágokkal és gólyával, hajóval, mászókákkal, függő híddal, toronnyal és pókhálóval, gumi trambulinokkal, gömbökkel, mini mászófallal és fészekhintával, de igazából mindegyik területen a legkisebbektől a nagyobb iskolásokig mindenki találhat magának valami szuper játékot.

 

A központi épület különféle interaktív, történelmi animációs programok helyszíne. A legkisebbektől a nagyobbakig mindenkinek tartogat különféle tematikájú programokat, sőt szülinapozni is lehet, valamint bábelőadásokat, koncerteket és kézműves foglalkozásokat is szerveznek. Itt alakítottak ki interaktív játéksarkot a legújabb informatikai fejlesztések felhasználásával. Az épületben mosdó is található.

 

A Koronás Park a szervezett programokon kívül ingyenesen látogatható!

 

Közeli fürdő

székesfehérvári fürdőt mindenképpen érdemes kipróbálni különleges hangulata miatt. A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence, melynek 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, a gőzkabin, és az élményzuhany kapott helyet. A fürdőben általában 4-8 szaunafelöntést tartanak naponta, amit szintén érdemes kipróbálni. 

 

A fehérvári uszodában lévő 2 medence közül az egyik egy 8 pályás versenymedence, a másik pedig egy tanmedence. Az uszoda rendszeresen ad otthont úszó- és szinkronúszóversenyeknek, öttusa fordulóknak és vízilabda edzőtáboroknak. A 2018-ba felújított strandon háromcsúszdás medence és pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence várja a fürdőzőket, a gyermekmedence pedig vizes játszótérrel (spray parkkal) egészült ki.