Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Órajáték

Székesfehérvár
További információ
A székesfehérvári Kossuth utcában található órajáték figurái a magyar történelem legendás királyait és jól ismert figuráit ábrázolják.
A székesfehérvári órajáték történetéhez hozzátartozik, hogy nem aratott osztatlan sikert. Ez nem a megjelenésének szólt, hanem a hangzásának, melyről a város néhány lakója úgy gondolta, zavarja a nyugalmukat.  A problémát sikerült kiküszöbölni, azóta az órajáték minden elégedetlenséget mellőzve működik. Az itt látható történelmi alakokat megörökítő figurák között felfedezhetjük Szent István királyt, Imre herceget, Szent László királyt, Szent Erzsébetet, Mátyás királyt, valamint Beatrix királynét. Az óramű számlapjának különleges mivoltát a 24 órás beosztása adja, a világos alapon lévő számok a nappali, a sötét alapon lévők pedig az esti órákat mutatják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely
A székesfehérvári Középkori Romkertben az egykori bazilika, a középkori Magyarország szakrális központjának szabadtéri romjai tekinthetők meg.
Részletek

Székesfehérvári Püspöki Palota
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Részletek

Országalma
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
Részletek

Hiemer-ház
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Szent István-székesegyház
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek

Programajánló