Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Országalma

Székesfehérvár
További információ
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
A tér közepén elhelyezkedő vörös márvány díszkúton három oroszlán ül komoly tekintettel, hátukon tartva az Országalmát. Ohmann Béla alkotása a város történelmének állít emléket, talapzatán a három legfontosabb évszámmal. Az első István király koronázása, a második a város felszabadulása a török uralom alól, a harmadik pedig István király halálának 900. évfordulója. Az oroszlánokat különböző címerek díszítik: az ország címer, a városcímer, valamint II. András címere. A Városháza tér nemcsak e miatt érdemel kiemelt figyelmet, hanem azért is, mert itt áll a Püspöki Palota, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, illetve a Városháza.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Székesfehérvári Püspöki Palota
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Részletek

Szent István-székesegyház
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek

Hetedhét Játékmúzeum
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.
Részletek

Hiemer-ház
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Budenz-ház
Az egyemeletes, copfstílusú Budenz-ház az Arany János utcában található Székesfehérváron. 
Részletek

Programajánló