Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Sóstó

Nyíregyháza
További információ
Nyíregyháza északi részén, Sóstógyógyfürdőn találjuk a csodálatos környezetű Sóstót, melynek vízterülete közel 9,5 hektáron terül el. 
A Nyíregyháza környékén élők számára a Sóstó egy egységet jelent, ami magába foglalja a város tüdejeként számon tartott Sóstói-erdőt, a tavat, a vadasparkot, illetve a fürdőkomplexumot. A területnek egy két részre osztott, sós vizű szikes tó adott nevet, amelynek különlegessége, hogy már évszázadokkal ezelőtt gyógyító erőt tulajdonítottak neki. A 18. század végén az itt élő asszonyok a Sóstón mostak ruhát, néhány évtizeddel később pedig megépült a fürdőház, illetve a vendéglő. Napjainkban a gyógyvízzé minősített termálvizét alkalmazzák többek között gerincbetegségek, reumatikus, mozgásszervi, illetve nőgyógyászati panaszok enyhítésére.

Tekintse meg a nyíregyházi Sóstóról készült videókat!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark
Európa-hírű Nyíregyháza Állatparkja, a Sóstó ZOO, ahol az állatok többsége szabadon, ketrecek nélkül él.
Részletek

Igrice mocsár
Az egykori nyírvíz lápok utolsó hírmondója a hetvenhektáros védett területté nyilvánított Igrice mocsár.
Részletek

Sóstói Múzeumfalu
A megye tájegységeinek népi építészetét bemutató Sóstói Múzeumfalu 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenje. 
Részletek

Tuzson János Botanikus Kert
A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje az egyik legfiatalabb az országban. Több mint 2500 növényfaj és fajta él itt, melyek szinte a világ minden tájáról származnak. 
Részletek

Jósa András Múzeum
A polihisztor Jósa András nevét viseli az 1868-ban alapított, jelenlegi épületében 1974 óta működő nyíregyházi múzeum. 
Részletek

Programajánló