Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Sóstói Múzeumfalu

Nyíregyháza
További információ
A megye tájegységeinek népi építészetét bemutató Sóstói Múzeumfalu 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenje. 
Bár a Múzeumfalut már az 1960-as években elkezdték tervezni, a munkálatok csak a következő évtizedben indultak meg. Végül az első része 1979-ben öt berendezett parasztportával nyitotta meg a kapuit. Az utóbbi évtizedekben fokozatosan épült be a terület, így ma már több mint 80 építmény hozza közelebb az Északkelet-Magyarországra jellemző népi építészetet. A Sóstói Múzeumfalu különlegessége, hogy az épületek jelentős része eredeti, azaz az egykori helyükről pontos felmérések után kerültek áttelepítésre. Persze ennek során az erre alkalmatlanná vált anyagokat, valamint az elöregedett elemeket újakkal pótolták, de az elsődleges szempont az eredeti megjelenés megőrzése volt. Ugyanez az elv érvényesült a berendezéseknél is, ezért a bútorokat igyekeztek a környező településekről beszerezni.

Járja be a Sóstói Múzeumfalut egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.Tekintse meg a Sóstói Múzeumfaluról készült videókat is!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Sóstó
Nyíregyháza északi részén, Sóstógyógyfürdőn találjuk a csodálatos környezetű Sóstót, melynek vízterülete közel 9,5 hektáron terül el. 
Részletek

Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark
Európa-hírű Nyíregyháza Állatparkja, a Sóstó ZOO, ahol az állatok többsége szabadon, ketrecek nélkül él.
Részletek

Igrice mocsár
Az egykori nyírvíz lápok utolsó hírmondója a hetvenhektáros védett területté nyilvánított Igrice mocsár.
Részletek

Tuzson János Botanikus Kert
A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje az egyik legfiatalabb az országban. Több mint 2500 növényfaj és fajta él itt, melyek szinte a világ minden tájáról származnak. 
Részletek

Jósa András Múzeum
A polihisztor Jósa András nevét viseli az 1868-ban alapított, jelenlegi épületében 1974 óta működő nyíregyházi múzeum. 
Részletek

Programajánló