Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Sóstói Múzeumfalu

Nyíregyháza
További információ
A megye tájegységeinek népi építészetét bemutató Sóstói Múzeumfalu 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenje. 
Bár a Múzeumfalut már az 1960-as években elkezdték tervezni, a munkálatok csak a következő évtizedben indultak meg. Végül az első része 1979-ben öt berendezett parasztportával nyitotta meg a kapuit. Az utóbbi évtizedekben fokozatosan épült be a terület, így ma már több mint 80 építmény hozza közelebb az Északkelet-Magyarországra jellemző népi építészetet. A Sóstói Múzeumfalu különlegessége, hogy az épületek jelentős része eredeti, azaz az egykori helyükről pontos felmérések után kerültek áttelepítésre. Persze ennek során az erre alkalmatlanná vált anyagokat, valamint az elöregedett elemeket újakkal pótolták, de az elsődleges szempont az eredeti megjelenés megőrzése volt. Ugyanez az elv érvényesült a berendezéseknél is, ezért a bútorokat igyekeztek a környező településekről beszerezni.

Járja be a Sóstói Múzeumfalut egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.Tekintse meg a Sóstói Múzeumfaluról készült videókat is!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...