Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Székesfehérvári Püspöki Palota

Székesfehérvár
További információ
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Az 1700-as évek végén épült Püspöki Palota alapjául a középkori Nagyboldogasszony-bazilika romjai szolgáltak. Az épület a tökéletes arányaival, áttekinthető tagoltságával és finoman kidolgozott részleteivel hazánk legjelentősebb copf stílusú épületeinek egyike. A háromszögletű oromzaton egy gazdagon díszített barokk püspöki címer kap helyet, amely Székesfehérvár második püspökének emlékét őrzi. A tetőrészen egy-egy könyökére támaszkodó nőalak van, két sarka felett kőbábos attika ül. A palotába lépve empire és biedermeier stílusú berendezéssel találkozhatunk, a könyvtár pedig több tízezer kódexet és ősnyomtatványt őriz.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Országalma
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
Részletek

Szent István-székesegyház
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Részletek

Hetedhét Játékmúzeum
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.
Részletek

Hiemer-ház
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Budenz-ház
Az egyemeletes, copfstílusú Budenz-ház az Arany János utcában található Székesfehérváron. 
Részletek

Programajánló