Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szent István-székesegyház

Székesfehérvár
További információ
A székesfehérvári Szent István-székesegyház Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, elődjét még Géza nagyfejedelem alapította a 970-es években.
Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa a középkori Szent Péter és Szent Pál-bazilika alapjain épült fel az 1700-as évek második felében, részben a közadakozásnak köszönhetően – a projekthez maga Mária Terézia is jelentős támogatást nyújtott. A tornyait az 1800-as években magasították meg, az ezek közepén lévő ablakok azonban csak az 1930-as években végzett restaurálás során kerültek elő. Az altemplom igazi ereklyéket, II. Béla és felesége szarkofágjait őrzi. A templomba lépve a Szent István életét megörökítő freskókban gyönyörködhetünk, a vörös márvány pedig a fennkölt hatásról gondoskodik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Székesfehérvár látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Budenz-ház
Az egyemeletes, copfstílusú Budenz-ház az Arany János utcában található Székesfehérváron. 
Részletek

Hetedhét Játékmúzeum
Régi babákkal, letűnt korok játékaival a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum egy „valós mesevilágba” kalauzolja a látogatókat.
Részletek

Hiemer-ház
A Városház téri sarkon álló Hiemer-ház a XVIII. század második felében kialakított barokk-rokokó stílusával Székesfehérvár legszebb műemlékeinek egyike. 
Részletek

Székesfehérvári Püspöki Palota
A székesfehérvári barokk Püspöki Palota az egykori koronázó templom köveiből épült, az épületen copfstílusú díszítőelemek is találhatók.
Részletek

Országalma
A székesfehérvári Városház téren látható Országalma a hajdani koronázó város szimbóluma.
Részletek

Programajánló