Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Tuzson János Botanikus Kert

Nyíregyháza
További információ
A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje az egyik legfiatalabb az országban. Több mint 2500 növényfaj és fajta él itt, melyek szinte a világ minden tájáról származnak. 
Üvegházaiban még a trópusi területek lélegzetelállító növényzetében is gyönyörködhetünk. A közel hathektárnyi területen fekvő botanikus kert meglepően más és más minden hónapban, köszönhetően jelentős növény gyűjteményének. A kert a Nyíregyházi Főiskola része, legfőbb célja az általános-, közép- és felsőoktatás biológia anyagának bemutatása, kézzelfogható szemléltetése. Ki kell emelni a Tuzson János Botanikus Kert génbank szerepét: a kertben gondoznak olyan védett és veszélyeztetett növényfajokat, melyek hazánk természeti kincsei közé tartoznak. A nyugalmas, tiszta levegőjű botanikus kert mindezek mellett kedvelt kirándulóhely.

Tekintse meg a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertről készült videókat!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...