Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tuzson János Botanikus Kert

Nyíregyháza
További információ
A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje az egyik legfiatalabb az országban. Több mint 2500 növényfaj és fajta él itt, melyek szinte a világ minden tájáról származnak. 
Üvegházaiban még a trópusi területek lélegzetelállító növényzetében is gyönyörködhetünk. A közel hathektárnyi területen fekvő botanikus kert meglepően más és más minden hónapban, köszönhetően jelentős növény gyűjteményének. A kert a Nyíregyházi Főiskola része, legfőbb célja az általános-, közép- és felsőoktatás biológia anyagának bemutatása, kézzelfogható szemléltetése. Ki kell emelni a Tuzson János Botanikus Kert génbank szerepét: a kertben gondoznak olyan védett és veszélyeztetett növényfajokat, melyek hazánk természeti kincsei közé tartoznak. A nyugalmas, tiszta levegőjű botanikus kert mindezek mellett kedvelt kirándulóhely.

Tekintse meg a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kertről készült videókat!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Jósa András Múzeum
A polihisztor Jósa András nevét viseli az 1868-ban alapított, jelenlegi épületében 1974 óta működő nyíregyházi múzeum. 
Részletek

Igrice mocsár
Az egykori nyírvíz lápok utolsó hírmondója a hetvenhektáros védett területté nyilvánított Igrice mocsár.
Részletek

Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark
Európa-hírű Nyíregyháza Állatparkja, a Sóstó ZOO, ahol az állatok többsége szabadon, ketrecek nélkül él.
Részletek

Sóstó
Nyíregyháza északi részén, Sóstógyógyfürdőn találjuk a csodálatos környezetű Sóstót, melynek vízterülete közel 9,5 hektáron terül el. 
Részletek

Sóstói Múzeumfalu
A megye tájegységeinek népi építészetét bemutató Sóstói Múzeumfalu 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenje. 
Részletek

Programajánló