Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Vasi Múzeumfalu

Szombathely
További információ
A Vasi Múzeumfalu 1973-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt azzal a céllal, hogy az elmúlt két évszázadának paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát megismertesse. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1500 - 2000

Jelleg: Aktív időtöltés, Múzeum, emlékház, tájház

Fedett + Szabadtéri


A Vasi Múzeumfalu fennállásának 40. jubileumára változott meg a neve Vasi Skanzenre. A skanzenben a látogatók megismerhetik, hogy milyen volt a falusi élet a 18-20. században. A 27 településről több mint 40 építményt sikerült megmenteni és újból felépíteni. 
 

A zárt épületsorok elhelyezkedése utcaszerű, a másik részen a házak az őrségi szórványtelepülésekre jellemző módon, egymástól távolabb helyezkednek el. Az épületegyüttesek így összeállva egy valóságos faluként jelenítik meg az akkori paraszti ház- és lakáskultúráját, életmódját. Az eredeti berendezési tárgyakon keresztül megismerhető például a konyhai és szobai tüzelőberendezések történeti változásai is. A lakóházak mellett gazdasági udvarokat, melléképületeket, műhelyeket és egyéb középületeket költöztettek ide. 
 

A közösségi építmények is fontos szerepet játszottak a falvak életében. A templomok, a kápolnák, a haraglábak, az útmenti szakrális emlékek mellett a kovácsműhelyek, a fogadók, a boltok, az iskolák is megismerhetők itt. Őshonos magyar háziállatfajták, valamint az itt létrehozott etnobotanikai kert növényvilága is megcsodálható. 
 

A múzeumfalut a rendszerességgel szervezett hagyományőrző programok teszik teljessé, az áprilisi Szent György-napi vásár, valamint a novemberi Szent Márton-napi vásár minden évben megrendezésre kerül. 
 

Nézze meg a 360 fokos képeket a Vasi Skanzenről!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 


Tekintse meg a Skanzenről készült videót is!


A közelben lévő fürdők


A Vasi Skanzen közelében lévő fürdők közül ajánljuk a helyi uszodát, illetve a Tófürdőt. A szombathelyi fürdő uszodája felújított medencéivel és wellness szolgáltatásaival egész évben, termálfürdője a nyitott élménymedencékkel a nyári szezonban várja a vendégeket. A Tófürdő strandja több medencével, élményelemekkel, játékbirodalommal és csúszdaparkkal várja a család minden tagját.

Szombathelytől nagyjából fél órás autóútnyira találjuk Bükfürdőt, és körülbelül ugyanennyi idő alatt Sárvárt is elérhetjük. Bükfürdő igazi paradicsom a fürdőzőknek, 34 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és wellness centrummal, elismert gyógyászati részleggel, kempinggel áll a vendégek rendelkezésére.

sárvári fürdőben gyógyfürdő, élményfürdő, aquapark, szaunavilág, nyáron pedig a strand várja a fürdőzni vágyókat.  

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szombathely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...