Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Vasi Múzeumfalu

Szombathely
További információ
A Szombathelyen található Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát mutatja be.
A népi építészet szempontjából Vas megye mutatja hazánk egyik legváltozatosabb látképét. Éppen ezért már az 1930-as évek végén felmerült a szabadtéri múzeum létrehozásának gondolata, ennek ütemtervei az 1960-as évek végére készültek el. A kivitelezésre néhány év elegendőnek bizonyult, az átadásra az 1970-es évek elején került sor. A múzeumfalu kezdetben 30 objektummal várta az érdeklődőket, ami napjainkra 39-re duzzadt. Az itt tett látogatásunk alkalmával a megye falvaiban élők építészeti kultúrájába, életmódjába nyerhetünk bepillantást a szegényparaszti portáktól a jómódú lakóházakig. A konyha és a szoba a tüzelőberendezések változásait, illetve az egyes gazdasági épületek tájegységekre jellemző változatait szemlélteti. Őshonos magyar háziállatfajták betelepítése, az itt létrehozott etnobotanikai kert növényvilága és a hagyományőrző programok teszik teljessé a Vasi Múzeumfalu portáit.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szombathely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Járdányi Paulovics István Romkert
Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a szombathelyi Járdányi Paulovics István Romkert tárja a látogatók elé. 
Részletek

Iseum
Az Isis istennő tiszteletére épült szentély, az Iseum a legismertebb ókori építészeti emlék Szombathelyen. 
Részletek

Püspöki Palota és a Sala Terrena kiállítás
Szombathely legszebb késő-barokk palotája a Püspöki Palota, melynek földszintjén látogatható a Szombathelyi Egyházmegyei Múzeum és Kincstár.
Részletek

Sarlós Boldogasszony-székesegyház
Magyarország harmadik legnagyobb temploma a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház.
Részletek

Savaria Múzeum
A Savaria Múzeum Szombathely legnagyobb múlttal rendelkező múzeuma.
Részletek

Programajánló