Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Csontritkulás

Oszteoporózisnak, hétköznapi nevén csontritkulásnak nevezzük a csontok tömegének és mésztartalmának csökkenését, amely fokozott törékenységgel, a törések kockázatának fokozódásával jár. A betegség neve is azt jelenti: porózus, lyukacsos, üreges csont. A csontok szilárdságát kalciumsók adják, amelyek a fehérje alapú alapállományba épülnek be. Ha valamilyen okból az alapállomány felépítése és összetétele megváltozik, a mészsók kioldódnak, széklet és vizelet útján távoznak a szervezetből. A mészszegény csont fájdalmas és törésre hajlamos lehet. Csontritkulás létrejöhet csonttörés után, hormonális okokból (pl. menopauza idején), de leggyakrabban öregedés következtében. A gyógyfürdőkezelés sok esetben hatásos lehet. Az alapbetegség gyógyítása mellet gyakran D-vitamint és kalciumsókat adagolnak.

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Csontritkulás: van egyszerű segítség a súlyos betegségre

Október 20. a csontritkulás nemzetközi világnapja. Ennek a szörnyű betegségnek a kezelésében és a megelőzésében is sokat segíthet a gyógyvíz.

Ami nélkül nem győzhet a testünk: magnézium, a legjobb csapatjátékos

A magnézium az egyik legfontosabb, az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyag, amely a szervezet számos fontos folyamatának elengedhetetlen kelléke.