Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladásnak sokféle formája lehet. Ezek közül az éles fájdalommal járó heveny formák fürdőkben nem gyógyíthatóak.  A gyulladások egyik típusa a heveny ízületi gyulladás elhúzódásával alakul ki, amikor a beteg nem tud teljesen kilábalni abból, és a betegség évekig, évtizedekig is elhúzódhat. Ilyenkor általában csak az időjárás változása, hideg és nagyobb testi megerőltetés vált ki fájdalmat. Az ízületi gyulladások másik fajtája az, amikor heves fájdalommal járó heveny gyulladás nem előzi meg, lappangva, lassan fejlődik ki akár évek alatt. Nőkön jóval gyakoribb, mint férfiakon, kezdete nem ritkán a változás korával esik egybe. A legtipikusabb sok ízületi gyulladás esetében a beteg kezei reggel püffedtek, merevek, mozgatás után azonban megszűnhet a panasz. Néhány hét vagy hónap után rosszabbodhat az állapot, a csuklók és a kezek kis ízületei duzzadtak, egész napon át fájdalmasak lesznek. Egy idő után a kezek izmai sorvadni kezdenek, a betegség pedig átterjed más területekre, így a bokára, lábujjakra, térdre és egyéb ízületekre. Jellegzetessége, hogy mindkét végtagon egyszerre fejlődik ki. A krónikus ízületi gyulladás leggyakrabban előforduló változata az osteoarthritis, de sokféle változata ismert. Közös bennük a kínzó fájdalom, amely kisugárzik az izmokra és az inakra is. Krónikus ízületi panaszok esetén a gyógyfürdő és az ultrahangkezelés előnyös hatású, azonban a betegnek mindennap el kell végeznie az előírt mozgásgyakorlatokat is. 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Miért okoz ízületi panaszokat az időjárás?

Legyen szó hideg- vagy melegfrontról, az erre érzékenyeket mindkét típusú időjárás változás megviselheti.

Gyulladt ízületek

Megdagadt ízületek, deformálódott ujjak, gerinc- és csípőpanaszok, fájdalom a térdben, ínhüvelygyulladás - a mozgásrendszerrel kapcsolatos fájdalmakkal rengetegen küszködnek. A reuma szó görög eredetű, jelentése folyni, áramlani, ami tulajdonképpen a pana

Ezeket ne egye, ha fájnak az ízületei

Az ízületi fájdalmak rendkívüli módon megnehezíthetik a hétköznapokat. A fájdalom gyakori tünet, mely bármely életkorban lévő embert érinthet. Az, hogy mennyire lángolnak fel a fájdalmak, nagy mértékben függ az étrendünktől is.