Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Idült gyulladásos mozgásszervi betegségek

A mozgásszervi betegségek csoportjába azok a kórképek tartoznak, melyek az ízületekkel, illetve az azokat mozgató izmokkal, ízületeket alkotó csontokkal, porcokkal foglalkoznak. A reumatológiai megbetegedések közé tartoznak a gyulladásos eredetű ízületi betegségek, melyek feloszthatók egy, több vagy sokízületi gyulladásos betegségtípusokra. Az idült gyulladásos mozgásszervi betegségek kisugárzó fájdalommal járnak. A fájdalmat az ízületek duzzanata kíséri, amit az ízületben felgyülemlett ízületi folyadék okoz. A beteg az ízületeit merevnek érzi, bemozgatás után a mozgás könnyebbé válik. Az érintett ízület mozgása korlátozott és deformitás is kialakulhat. A betegség idült változatának tünetei évekig, vagy egy életen át is kísérhetik a beteget. A mozgásszervi fájdalmak csillapításában kiemelt szerepe van a komplex fizioterápiás kezeléseknek, az elektroterápiánk, a magnetoterápiának, az ultrahang- és lézerterápiának, valamint a gyógymasszázsnak, gyógytornának, tovább a gyógy- és termálfürdős kezelésnek.

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Melyik fürdő gyógyvize segíthet mozgásszervi betegségeinken?

A lakosság közel 20 százalékánál diagnosztizálható mozgásszervi betegség. Az érintett problémákon fürdőkúrákkal is segíthetünk, gyógyvízzel enyhíthetünk krónikus állapotokon. Orvosi rehabilitáció keretén belül ezeket a gyógyszolgáltatásokat akár térítésmentesen is igénybe vehetjük.

Miért hasznos a masszázs?

Egy jó masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, segít oldani a stresszt és a mozgást is jól kiegészíti. A krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része. Vannak esetek azonban, amikor nem ajánlott.