Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Balneoterápia

A fürdőkben alkalmazott kezelések azon csoportját hívjuk összefoglaló néven balneoterápiának, amely a gyógyvizek kémiai összetevőinek gyógyhatásait alkalmazza. A gyógyhatású termálvizekben való tartózkodás mellett az iszapkezelés, a parafangó, az ivókúra, a szénsavas fürdők és a gyógyvizes inhaláció tartoznak ebbe a csoportba.
A balneoterápia a víz felhajtóereje és hőfoka mellett az abban oldott ásványi anyagok kedvező hatását használja ki. Ehhez járul a klíma, a környezetváltozás és a lelki hatások, ilyen értelemben leginkább gyógyhelyi kúráról érdemes beszélni. 


Témába vág

Íme, a termálvíz csodás élete a medencén kívül

Van egy fantasztikus természeti kincsünk, mely a Kárpát-medence sajátossága, ez pedig nem más, mint a szinte megszámlálhatatlan mennyiségű és kimeríthetetlen meleg vizű forrás.

Magyarország nagyhatalom!

Mióta Hippokratész és Galenus, ókori gyógyítók megállapították a meleg, magas ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvizek emberi szervezetre gyakorolt pompás hatásait, sok nép épített ki magas fürdőkultúrát Európában. A kevés területek egyike, ahol Mag

Mitől gyógyít a termálvíz?

Gondolkodtak már rajta mitől gyógyít a termálvíz? Vajon mi a különbség a termál- és a gyógyvíz között? A termál is gyógy? A gyógy is termál... és melyik hé? Mármint víz.