Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Balneoterápia

A fürdőkben alkalmazott kezelések azon csoportját hívjuk összefoglaló néven balneoterápiának, amely a gyógyvizek kémiai összetevőinek gyógyhatásait alkalmazza. A gyógyhatású termálvizekben való tartózkodás mellett az iszapkezelés, a parafangó, az ivókúra, a szénsavas fürdők és a gyógyvizes inhaláció tartoznak ebbe a csoportba.
A balneoterápia a víz felhajtóereje és hőfoka mellett az abban oldott ásványi anyagok kedvező hatását használja ki. Ehhez járul a klíma, a környezetváltozás és a lelki hatások, ilyen értelemben leginkább gyógyhelyi kúráról érdemes beszélni. 


Témába vág

Íme, a termálvíz csodás élete a medencén kívül

Van egy fantasztikus természeti kincsünk, mely a Kárpát-medence sajátossága, ez pedig nem más, mint a szinte megszámlálhatatlan mennyiségű és kimeríthetetlen meleg vizű forrás.

Mitől gyógyít a termálvíz?

Gondolkodtak már rajta mitől gyógyít a termálvíz? Vajon mi a különbség a termál- és a gyógyvíz között? A termál is gyógy? A gyógy is termál... és melyik hé? Mármint víz.

2016-os wellness-szótár - soulness, krioszauna és társaik

Mi a különbség wellness és spa között? Mitől bio a bioszauna, és mitől medical a wellness? Nap mint nap találkozunk a különböző idegen kifejezésekkel, némelyikről tudjuk, másokról csak sejtjük, hogy pontosan mit is takarhatnak.