Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Fürdő beutaló

Indokolt esetben mindenki jogosult társadalombiztosítási támogatással évente kétszer 15 nap kezelésre, amit 56 nap alatt kell lejárni saját időbeosztás szerint a fürdőkben kapott előjegyzés alapján. Ennek értelmében jelentős, akár 70-80%-os kedvezménnyel lehet igénybe venni a fürdő szolgáltatásokat, melyet érdemes kúraszerűen végezni.
Fürdőutalványt reumatológus vagy gyógyfürdőben dolgozó reumatológus szakorvos állíthat ki fürdőorvosi tanácsadás keretében, és reumatológiai, ortopédiai vagy nőgyógyászati probléma esetén lehet igényelni, de akár olyanok is igényt tarthatnak rá megelőzésképp, akik egész napos ülőmunkát végeznek.
Hozzájuk a háziorvos ad beutalót, és a vizsgálat után döntik el ott, milyen gyógyfürdőkben igénybe vehető kezeléseket szükséges a betegnek kiírni. A fürdőutalvánnyal nemcsak a gyógyvizes medencéket lehet használni, de az ottani gyógyszolgáltatásokat is igénybe lehet venni, például súlyfürdőt, szénsavas kádfürdőt, vízsugármasszázs-kezelést, gyógyiszapkezelést, orvosi masszázst. Ebből egyszerre négyfélét rendelhetnek el.
A gyógyászati ellátások társadalombiztosítási támogatással orvosi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál, gyógyfürdőben, továbbá a gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőben nyújthatóak. Bővebb információ >>


Témába vág

Kilenc vagány ötlet, ha feldobnánk az őszi szünetet

Ha már kellőképpen beleuntunk a szeptemberi sivárságba, mókuskerékbe és stresszbe, váltsuk a borút derűre, és töltsünk pár felejthetetlen napot vidám wellness-környezetben, legnagyobb fürdővárosainkban.

Hét érv a szilva mellett

Szeretjük, mert alacsony a kalória tartalma, mert a belőle készült pakolástól feszesebb lesz a bőrünk, mert enyhíti a székrekedést, és a csontokat is erősítheti. Ősszel juthatunk hozzá a legízletesebb darabokhoz, szóval, irány a zöldséges!

Festői tavak az Északi-középhegységben

Smaragdzöld színben is pompáznak az Északi-középhegység legszebb tavai, melyek között vannak eldugott horgásztavak, festői csónakázótavak, és az ország legmagasabban fekvő vize is itt található.