Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Gyógyhely

A gyógyhely megnevezés valamely település, vagy településrész megjelölésére akkor használható, ha azt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala gyógyhellyé nyilvánítja, melynek szigorú feltételei vannak. A Hivatal vizsgálja, hogy van-e az adott helyen olyan elismert természetes gyógytényező, mint például a gyógyvíz, gyógyiszap, gyógygáz vagy az éghajlat. Az is fontos, hogy ezek igény bevételéhez rendelkezésre álljanak a megfelelő intézmények, ami lehet gyógyfürdő, gyógyszálló, gyógybarlang, mofetta. A gyógyítás zavartalanságát, a betegek nyugalmát biztosító környezeti feltételek megléte is szempont. Így a megfelelő infrastruktúrát, a kiemelten védett területre előírt levegőtisztasági értéket, a fokozottan védett területnek megfelelő zajszintet, a rendezett zöldterületek adottságát is vizsgálják.
Gyógyhelyeken található fürdők Magyarországon >>


Témába vág

Gyógyhely lett Cserkeszőlő – díjnyertes fürdő környéke viselheti a címet

Cserkeszőlő Gyógyhely. Ezt az elnevezést használhatja ezentúl a Jász-Nagykun-Szolnok megyei község. A település gyógyfürdője, valamint annak környéke már a harmincegyedik gyógyhely hazánkban.

Mosonmagyaróvár is gyógyhely lenne

Mosonmagyaróvár is szeretné megszerezni a gyógyhelyminősítést.

Egyre több gyógyhely lehet hazánkban

Az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra számít, hogy a jelenleg beérkező évi egy-két kérelem helyett jövőre akár négy-öt település is kérheti, hogy az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) minősítse gyógyhellyé.