Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Gyógyhely

A gyógyhely megnevezés valamely település, vagy településrész megjelölésére akkor használható, ha azt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala gyógyhellyé nyilvánítja, melynek szigorú feltételei vannak. A Hivatal vizsgálja, hogy van-e az adott helyen olyan elismert természetes gyógytényező, mint például a gyógyvíz, gyógyiszap, gyógygáz vagy az éghajlat. Az is fontos, hogy ezek igény bevételéhez rendelkezésre álljanak a megfelelő intézmények, ami lehet gyógyfürdő, gyógyszálló, gyógybarlang, mofetta. A gyógyítás zavartalanságát, a betegek nyugalmát biztosító környezeti feltételek megléte is szempont. Így a megfelelő infrastruktúrát, a kiemelten védett területre előírt levegőtisztasági értéket, a fokozottan védett területnek megfelelő zajszintet, a rendezett zöldterületek adottságát is vizsgálják.
Gyógyhelyeken található fürdők Magyarországon >>


Témába vág

Új gyógyfürdővel lettünk gazdagabbak

Gyógyfürdő minősítést kapott a kiskunhalasi termálfürdő.

6,9 milliárdra pályázhatnak a gyógyhelyek

Megjelent a gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztését támogató pályázati felhívás 6,9 milliárd forint keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Igal lett a legújabb gyógyhelyünk

Somogy megye első, Magyarország 26. gyógyhelye lett Igal. A minősített gyógyhely területe az Igali Gyógyfürdő tágabb környezetét öleli fel.