Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Az ország legjobb nyári fesztiváljai családoknak, fürdővárosainkban

2019. 07. 04. 18:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Fürdő-, bor-, néptánc-, zenés fesztiválok egyaránt színesítik népszerű fürdővárosaink nyári programkínálatát.

Harkány

Július 19-21-ig több helyszínen zajlik majd a XXVI. Harkányi Fürdőfesztivál a Harkányi Fürdőben. A fürdőfesztivál a fürdőváros egyik legnépszerűbb programja, amely 1994 óta a régió egyik leglátogatottabb fesztiváljává nőtte ki magát. A fesztiválon népszerű hazai együttesek mellett a környező településeken és a Harkányon működő hagyományőrző néptáncegyüttesek fellépése is gazdagítja a programsorozat kínálatát. A három napig tartó rendezvényen mindenki megtalálja a számára érdekes programot fiatalok, idősek, családok egyaránt. Sztárfellépők között ott lesz az EDDA, a Kelemen Kabátban, Horváth Tamás és a Follow the Flow zenekar is.  A családi élményprogramokon a szerencsekereket pörgetve akár nyerhetünk is. A részletes programért kattintson a képre:

 

Az ország legjobb nyári fesztiváljai családoknak, fürdővárosainkban


Zalakaros

Július 5-6. között nemcsak Zalakaros legszebb virágszálát választják meg, de az egész városban virágkarnevál hangulat uralkodik majd. Egy könnyűzenei kórus vagy a Silver Band zenéjére szórakozhatunk az esti bálon, szombaton a LatiNívó Salsa Klub perdít majd táncra. Emellett borházak, kézműves bemutatók, kirakodóvásárok is várják az itt nyaralókat. A strandon még egy izgalmas boksz meccsen is szurkolhatunk, közvetlenül a ring mellől a kedvenc ökölvívónknak, ahol a sztárvendégek Erdei Zsolt és Dietz Gusztáv lesznek, a Kannavirág fesztiválon pedig többek között Kulcsár Edina és Laky Zsuzsi, Európa korábban megválasztott legszebb lányai is zsűriznek. Július 19-21-ig a város napján operett és musical előadáson, Dér Heni koncerten egyaránt jól érezhetjük magunkat, mint a tűzijáték nézése közben, a bálon és az ünnepi szentmisén. Augusztus 1-4. között a fülledt nyári estéken, utcafesztiválon bulizhatnak felnőttek és gyerekek, augusztus 8. és 11. között a Zalakarosi Bornapokon kóstolhatjuk meg a helyi pincészetek legzamatosabb borait.

Hajdúszoboszló

Július 25-28. rendezik meg a Szoboszlói Folkhétvégét, ahol országos és nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt. Eközben a Hungarospa-ban július 26-án, a strandok éjszakáján zenés éjszakai buli várja a strandolókat. Július 27-én, a fürdőkomplexum születésnapján a zenés programok mellett megválasztják Miss Alpok Adriát is. Augusztus 1-4. között a jazz szerelmeseié a hétvége a Szoboszlói Dixieland Napokon.
Az ország legjobb nyári fesztiváljai családoknak, fürdővárosainkban

Bükfürdő

Az ország egyik legmodernebb gyógyhelyén július 5-én Etno-Folk Forgatagon lépnek fel a hazai folk, etno- világzene legkiválóbb formációi a fürdő parkolójában. Zenés mesejátékok, gyerekműsorok és játszóház szórakoztatják majd a gyerekeket, a Cimbaliband, Szarka Tamás és a Ghymes pedig a szüleiket. Másnap az Aratóünnepen színes felvonulások, folklórműsorok mutatják be a vidéki élet szépségeit az ingyenes programokon, ahol még veterán motoros találkozó is lesz. Július 17-21-én a Gyógy-Bor Napokon 5 napon át tartó vigasság várható Bükfürdőn. Táncegyüttesek, gyerekfoglalkoztatók, Vikidál Gyula, Karthago, Irigy Hónaljmirigy, Irie Maffia, Margaret Island koncertek, több színpadon, a fürdőben és a fürdőn kívül zajlanak majd a programok, a gasztro színpadon pedig a Michelin csillagos Rácz Jenővel is találkozhatunk.

Gyula

Július 19-én a gyulai vár gyönyörű és hibátlan akusztikájú reneszánsz udvarán egymás után fognak fellépni a jazz és a blues zene legnagyobb hazai és nemzetközi alakjai. Július 26-28. között a Végvári Napokon a hazai könnyűzenei élet jeles képviselői és korhű bemutatók, közös családi programok, várostrom bemutatók is lesznek, de a Gyulai Váron kívül még a Várfürdőben és a belvárosban is várják az érdeklődőket. Augusztus 15-18. között 4 napon át minden a néptáncról és a népzenéről fog szólni a városban a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválján. A néptánc hagyományait ápolva mutatják be a hazai és határon túli magyar táncegyüttesek legjobbjait, külföldi vendég együttesek szereplésével kiegészítve. Augusztus 23-24-én az Almásy Kastélyban szórakoztatják majd a közönséget a színvonalas koncertek a Kastély Zenei Napokon.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Hajdúszoboszlón!

Gyógyulás természetesen a hajdúszoboszlói gyógyvíz erejével, minden korosztály számára a legkedvezőbb áron.Megnézem