Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Különleges téli kirándulások belföldön, ami után jól esik a fürdőzés

2021. 12. 28. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Próbáljuk ki a síelést a dunai panorámás sípályán, korcsolyázzunk a festői Hámori-tavon, gyönyörködjünk a megfagyott vízesésekben, kenuzzunk a gőzölgő patakban majd melegedjünk fel a legközelebbi gyógy- és termálvizekben.

A Dunakanyar éke, Visegrád

A visegrádi Fellegvárban megtekinthetjük a vár történetét bemutató kiállítást, a vár maketten rekonstruált erődrendszerét, a Szent Korona másolatát és itteni őrzésének történetét, egy panoptikumot, valamint vadászati-halászati-gazdálkodási kiállítást is. Ha sportosabb programra vágyunk, a visegrádi sípálya hazánk egyik legszebb fekvésű síterepe. A visegrádi lejtőről gyönyörű kilátás nyílik a Fellegvárra és a Dunára. Kipróbálhatunk még egy saját felvonóval rendelkező funparkot, egy tubing pályát, két szánkópályát, 2,5 km-es sífutópályát. Ha már Visegrádon járunk, álljunk meg a bobpályánál, ami nagyon közel fekszik a sípályához. A város korszerű fürdőjében, a Lepence Spaban pihenhetjük ki a várlátogatás és síelés fáradalmait, válasszuk akár a gőzfürdőt, akár az aromakabint. Ha a városban éjszakáznánk, itt találhatunk szuper szállásokat.
Különleges téli kirándulások belföldön, ami után jól esik a fürdőzés
Visegrádi sípálya – Kép forrása

Gyönyörű panoráma Felsőtárkánynál

Felsőtárkány egy igazi elbújós hely a Bükk ölelésében, sok tanösvénnyel, látnivalóval. Van itt barokk templom, várrom, bővízű forrás, de a pontot az i-re a település fölött lévő, erdőségekkel körülvett tó adja. Az innen induló turista utak a Bükk legszebb részeire vezetnek. A gyönyörű panorámát kedvelők és a túrázni vágyók egyik kedvelt helye. A Vár-hegyi tanösvény 4-5 óra alatt járható be, a Kő-közi a Szikla-forrást és a fölötte magasodó mészkősziklát, az alatta húzódó Kő-köz nevű sziklaszorost és a tavat fűzi fel egy sétára, melyre egy óra is elegendő. Területének nagy része a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik, télen sem utolsó a táj látványa, amikor csak a hó takarja be a csupasz faágakat. Ha elvonulós hétvégét tervezünk, itt találhatunk szállást. A fürdőzést se hagyjuk ki, a közeli Eger autentikus Török Fürdője kínál egyedülálló élményeket.
Különleges téli kirándulások belföldön, ami után jól esik a fürdőzés
Felsőtárkány-tó – Kép forrása

Kenuzás a mesebeli Hévízen

Egy igazán különleges élményben lehet részünk, ha egy gőzölgő patakon csordogálva, beleolvadhatunk a békés téli tájba, és tavirózsák között evezhetünk. Minderre Hévízen kerül sor, ahol részt vehetünk egy téli kenutúrán. Nem igényel különleges állóképességet, vagy extrém sportos felkészültséget, kisgyerekektől a nagymamákig mindenki számára élvezhető. December 8-án egy rendhagyó Mikulás SUP kalandon is részt vehetünk. Folytassuk az aktív kikapcsolódást a fedett jégpályán, ahol jégdiszkóban bulizhatunk retro és mai slágerekre. Ezt követően lazítsunk egyet és gyógyuljunk a Hévízi Gyógytóban, és keressünk egy minden igényt kielégítő szállást a környéken.
Különleges téli kirándulások belföldön, ami után jól esik a fürdőzés
Hévízi élményevezés – Kép forrása

A Bükk csodái, Szilvásvárad és Lillafüred

Lillafüreden két barlang is várja a látogatókat, hazánk legmagasabb vízesését pedig télen is érdemes megszemlélni. A 20 méter magas vízesés nem a természet alkotása. Amikor 1930-ban a szállót építették, elterelték a Szinva-patakot, így jött létre a 20 méteres vízesés, amely télen, befagyott állapotában is lenyűgöző látványt nyújt. A vízesés mellett található mésztufabarlangban (Anna-barlang) vezetett túrákat tartanak, míg a cseppköveiről híres Szent István-barlangban akár a Mikulással vagy Jancsival és Juliskával is találkozhatunk (cseppkő formájában persze). A Palotaszálló és a mellette elterülő Hámori-tó a legnépszerűbb belföldi kirándulóhelyek egyike, mely mikor befagy, korizni is lehet rajta. A szilvásváradi Fátyol-vízesés páratlan szépségére minden évszakban érdemes rácsodálkozni. Télen kecsegtetőbb a táj nyugalma, hiszen ilyenkor nem áll hatalmas kocsisor az erdőszélen, és, ha szerencsénk van, a befagyott Szalajka-vízesésben gyönyörködhetünk. Ha egy egész hétvégére tervezünk, a szuper szállások mellett ajánlunk egy különleges fürdőt is, a Miskolctapolcai Barlangfürdőt.
Különleges téli kirándulások belföldön, ami után jól esik a fürdőzés
Lillafüredi-vízesés – Kép forrása

A kultúra és a sport találkozása Pécsett

Pécs Európa történelmének kulturális egyvelegét mutatja, római kori nyomokkal, középkori hangulatú belvárossal, török dzsámikkal, német polgárházakkal. A városközpontban a kontinens egyik leginkább épségben maradt dzsámiját vehetjük szemügyre, az Ókeresztény sírkamrák a világörökség részét képezik, különleges kiállításokat tekinthetünk meg a Csontváry és a Zsolnay Múzeumban, az állatkertet pedig a festői Mecsek oldalában találjuk. Ha aktív kikapcsolódásra vágyunk, a Misina tetőn két, egy 600 és egy 450 méter hosszú sípálya, egy komfortos síház és egy alsó vezetésű drótköteles sífelvonó áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére jelenleg. A pálya egyes szakaszai kezdőknek is alkalmas terepet biztosítanak a tanulásra. Ugratókat, korlátokat és titkos erdei útvonalakat is felfedezhetünk a Misinán. A hideg élmények után jól esik majd a térség legnépszerűbb gyógyfürdőjében csobbanni, a Harkányban, ahol télen is a szabad ég alatt fürdőzhetünk. Érdemes több napot eltölteni és felfedezni a környék többi csodáját, foglaljuk le már most szállásunkat.
Különleges téli kirándulások belföldön, ami után jól esik a fürdőzés
Pécs – Kép forrás

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...