Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Szuper magyar túraútvonalak és közeli fürdők

2022. 09. 14. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Legyen szó a Kőszegi, vagy a Visegrádi-hegységről, akár a Mecsekről, számos túraútvonalat találunk, melyek közelében remek fürdőkben pihenhetjük ki magunkat.
Bár szokatlanul hideg szeptemberi napok vannak mögöttünk, reménykedhetünk még szebb időben, amikor bátran vállalhatunk kirándulásokat a színes, őszi környezetben.

Kőszegi-hegység

Kőszegen és környékén az országos Kéktúra útvonalán haladva gyönyörű helyszíneket járhatunk végig. Megcsodálhatjuk a 392 méter magasan álló barokk Kálvária-templomot, melyet 1729 és 1734 között építettek. A helyi legenda szerint a hívek a kezükben hordtak fel mintegy 70.000 darab téglát. 607 méter magasan már az Óház-kilátó következik. Itt épült, valószínűleg határőrizeti céllal, a XIII. században a város első vára, a Felsővár. Tovább haladva érjük el a Hétforrást, a hét magyar vezérről elnevezve, amit hét kifolyónyílással építettek ki. Itt már az osztrák határhoz elég közel meseszép panoráma tárul elénk, ahogy letekintünk a városra. Ha visszaértünk a városba, induljunk Bükfürdő felé, alig félórányi autóútra az ország egyik legszuperebb fürdőjében lazulhatunk.
Szuper magyar túraútvonalak és közeli fürdők

Szent György-hegy

A Tapolcai-medence tanúhegye a 415 méter magas Szent György-hegy, és itt találjuk az ország leglátványosabb oszlopos bazaltorgonáit, amik 30-40 méter magasak, és orgonasípokhoz hasonlóan sorakoznak egymás mellett. A Balaton-felvidék ezen részén 4 km hosszú, 7 állomásból álló tanösvény vezet. A Szent György-hegyi turistaházat, a Jégbarlang üreget, Lengyel-kápolnát sem szabad kihagyni az út során. A fárasztó hegyi túra után látogassuk meg a Hévízi gyógyfürdőt, autóval 35 perc alatt ott is vagyunk.
Szuper magyar túraútvonalak és közeli fürdők
Hévízi-tó

Visegrádi-hegység

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontját Dömös településről közelíthetjük meg. Egy könnyű sétára találjuk a Kainz-forrást, majd a Rám-szakadékot, ami korlátokkal és létrákkal van biztosítva. A vadregényes Pilis rejt még csodát, ha továbbhaladunk a Prédikálószék felé a Vadálló-köveken át, ami nem egyszerű, de megéri! A sziklarengeteg mögött bújik meg a Duna csodálatos kanyarulata, 2016-ban pedig kilátótornyot is emeltek a hegy legmagasabb pontjára, 639 méter magasra. Miután lesétáltunk, fél órán belül eljuthatunk Szentendrére, ahol végre csobbanhatunk a hosszú túra után.
Szuper magyar túraútvonalak és közeli fürdők
Prédikálószék

Keleti-Mecsek

Baranya megye egyik legszebb túráját a Keleti-Mecsekben tehetjük meg, ahol a szintkülönbség mindössze 280 m. Az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgyben olyan természeti csodákkal találkozhatunk, mint a Ferde-vízesés vagy a Csepegő-szikla. A szikla több méter magas, mésztufa sziklafal, melynek üregeiből folyamatosan csepeg, szivárog a víz. A vízesés lapos mészkőrétegeken átbukva ferdén zubog le, így az őszi színes környezetben nyújt meseszép látványt. A Cigány-hegy tetején álló kilátótornyot 2007-ben újították fel, ahonnan a Mecsek legmagasabb pontjára, a Zengőre nyílik a legszebb kilátás. Ha leérünk a völgybe, Óbánya egyetlen utcájának házai között gyorsfolyású hegyi patak, az Öreg-patak fut végig, ezt is vétek lenne kihagyni. Alig egyórányi autóútra találjuk a Hertelendi termálfürdőt, ahol érdemes megpihennünk a hosszú séta után.
Szuper magyar túraútvonalak és közeli fürdők
Óbányai-völgy egyik szép természeti látványossága, a Ferde-vízesés (Fotó: Gulyás Attila/turistamagazin.hu)

Remete-szurdok

Népszerű kirándulóhelynek számít a Máriaremete és Remeteszőlős között húzódó 1 km hosszúságú Remete-szurdok 280 méteres magasságban, a kisebb-nagyobb sziklákkal, kövekkel tarkított tanösvény esőzés idején nehezebben megközelíthető. Érdemes elsétálni még a 25 percre lévő barlanghoz, ahova kissé meredek út vezet, de ezen kívül közel 20, karsztvizek által formált barlang és üreg rejlik itt. 1974 óta már természetvédelmi területnek számít. A sok séta után mindenkinek jól esik egy kis pihenés, így vegyük célba a legközelebbi fürdőt, ami ebben az esetben a Veli Bejt jelenti, és élvezzük a nyugalmat!
Szuper magyar túraútvonalak és közeli fürdők
Irgalmasok Veli Bej Fürdője
Képek forrása: naturparkok.hu (nyitókép), koszegibor.hu (2. kép), Nagy Károly/ng.hu (4. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Foglalja le MOST NYARALÁSÁT A SALRISBE!

GARANTÁLT LEGJOBB ÁRON! Fürdőzzön minden nap a SÓDOMB lábánál akár 22 ÓRÁIG!!!Megnézem